Rudar "iskopao" prvo mesto Pod Goricom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.03.2012.
18:57
Izvor: Sportske.net

Devetnaesto kolo Prve crnogorske lige obeležio je derbi sezone između Budućnosti iz Podgorice i Rudara iz Pljevalja. Gosti su trijumfom zauzeli prvu poziciju na tabeli i ostavili rivala iz prestonice iya sebe.

fcrudarpljevlja.com
fcrudarpljevlja.com

Povezane vesti

Mečevi 19. kola koji su igrani danas u terminu od 14 časova i 30 minuta ostali su u senci derbija sezone koji je počeo od 17 časova na stadionu Pod Goricom.

Budućnost je sa prednošću od dva boda na tabeli dočekala goste iz Pljevalja kojima je pobeda na ovom meču bila imperativ i do nje su teškom mukom došli golovima sa kraja prvog i drugog dela utakmice. Konačan rezultat bio je (0:2) za Rudar.

Meč je sve do nadoknade vremena u prvom poluvremenu bio neinteresantan za gledanje jer klubovi nisu igrali na nivou derbija.

Ipak, greška Podgoričana u odbrani omogućila je Rudaru jedanaesterac koji je sigurno izveo Ivica Jovanović i doveo svoj klub u vođstvo (0:1).

Nastavak duela doneo je više borbe ali domaći nisu uspeli da konkretnije ugroze čuvara mreže Rudara iz Pljevalja.

Treba istaći da je ekipa Budućnosti ostala bez dva igrača pa je utakmicu završila sa devetoricom što je Rudar materijalizovao i golom u 86. minutu stavio tačku na derbi susret.

Ovom pobedom ekipa iz Pljevalja preuzela je prvu poziciju od Budućnosti i sada vodi na tabeli sa 46 poena dok ih Budućnost sledi sa 45.

Rezultati 19. kola:

Berane - Lovćen 2:1
Dečić - Bokelj 0:1
Grbalj - Mogren 1:1
Mladost PG - OFK Petrovac 0:1
Zeta - Sutjeska 0:0
Budućnost - Rudar 0:2

Ne propustite