Rukometašice na pripremama u Vrnjačkoj Banji

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.05.2012.
13:28
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije vratila se iz Holandije nakon prijateljskog meča sa domaćinom i nastavlja pripreme za kvalifikacione mečeve sa Grčkom i Portugalom u Vrnjačkoj Banji.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Pomoćni trener Živojin Maksić saopštio je danas da će baza naših rukometašica pred kvalifikacione mečeve sa Grčkom i Portugalom biti Vrnjačka Banja.

On je objasnio da će na pripremama biti 19 igračica, kao i da se nada da će u predstojećim mečevima Srbija osvojiti četiri boda.

Jedna od najboljih rukometašica Srbije Sanja Damnjanović istakla je da kontrolna utakmica u Holandiji nije bila najbolja, jer je selektor Saša Bošković dosta kombinovao.

"Imamo da odigramo još dve utakmice u kvalifikacijama. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Grčke i Portugala, tako da će nam naredni mečevi poslužiti za uigravanje. Nadam se da ćemo da pobedimo", rekla je Damnjanovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pivotmenka Dragana Cvijić došla je sa štakama, posle operacije kolena, da podrži ekipu.

"Žao mi je što neću moći da igram, ali tu sam da im pružim podršku. Drago mi je što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo tamo ispuniti svoj cilj i proći takmičenje po grupama", rekla je Cvijićeva koja je sa ekipom podgoričke Budućnosti osvojila titulu u Ligi šampiona.

Levo krilo reprezentacije Jelena Nišavić dodala je da će ekipa iskoristiti još nekoliko dana da se uigra do utakmica.

"Mislim da smo na kontrolnoj utakmici u Holandiji dosta grešili, ali to je bila posledica umora", zaključila je Nišavićeva.

Reprezentacija Srbije juče je doputovala iz Holandije, gde je izgubila u prijateljskom mecu sa 29:34 od budućeg organizatora EP. Naredne utakmice kvalifikacija igraće se 30. maja u Grčkoj i 2. juna u Novom Sadu protiv Portugala. Srbija i Rumunija su ranije obezbedila plasman.

Evropsko prvenstvo za rukometašice odrzaće se u decembru u Holandiji.

Ne propustite