Rusija - Anži posustaje, Keržakov spasao Zenit

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.11.2012.
20:37
Izvor: Sportske.net

U nedelju je kompletirano 15. kolo ruske Premijer lige. Anži osvojio bod na gostovanju Lomomotivi u Moskvi, dok je Zenit u dramatičnom finišu došao do bodova protiv Volge.

rfpl.org
rfpl.org

Povezane vesti

U jednom od derbija 15. kola Lokomotiva je u Moskvi uspela da prekine niz od dva uzastopna poraza, u duelu sa doskora vodećim Anžijem.

Gosti su poveli u 73. minutu golom Gonzalesa, a bod Moskovljanima doneo je N'Doje u 84. minutu.

Ni Zenit nije imao lak posao na gostovanju ekipi Volge. Ekipa Lučana Spaletija slavila je rezultatom 2:1, posle dosta uzbuđenja u finišu meča.

Zenit, koji je igrao bez prve zvezde Hulka, poveo je golom Anjukova u 12. minutu i minimalno vođstvo održavao sve do 90. minuta, kada je Maksimov uspeo da izjednači. Ipak, u nadoknadi vremena, Keržakov postiže drugi gol za Zenit ni donosi pobedu svom timu, koji se sada probio na drugo mesto na tabeli.

U ostalim mečevima, Rubin je na svom terenu savladao Krila Sovjetov sa 2:0, golovima Šaronova u 6. i Nača u 84. iz penala, a istim rezultatom je Spartak u Moskvi savladao Muslinov Krasnodar.

Posle 15. kola CSKA vodi na tabeli sa 36 bodova, ispred Zenita i Anžija sa po 33, dok Terek i Spartak iz Moskve imaju po 28.



Ne propustite