Ruska bajka?

Autor: Miloš Marković
nedelja 30.09.2012.
09:07
Izvor: Sportske.net

Ubedljivom pobedom u subotnjem derbiju sedmog kola domaćeg prvenstva, fudbalski klub Partizan napravio je odličnu uvertiru za duel protiv Rubina koji crno-bele očekuje narednog četvrtka.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Gostovanje za gostovanjem, crno-beli šampion Srbije nakon Novog Sada putuje u daleku Rusiju na meč Lige Evrope protiv Rubina iz Kazanja.

Osmi tim ruske Premijer Lige je nakon remija u Italiji, u domaćem prvenstvu zabeležio dva vezana poraza i pobedu nad Kubanom koju je obezbedio juče.

Nema sumnje da će Rubin definitivno biti veliki zalogaj za srpskog šampiona koji nakon jučerašnjeg meča protiv Vojvodine može da se nada “ruskoj bajci”.

Partizan je odigrao jedan dobar meč, naročito sa taktičkog aspekta, i zasluženo slavio na stadionu “Karađorđe”. To su uostalom potvrdila i obojica trenera, a jučerašnji duel je Vladimiru Vermezoviću možda dao i recept za naredno gostovanje u Rusiji.

Strpljivo čekanje protivnika možda i ne bi bio dobar recept za, svakako jači od Novosađana, ruski tim, ipak taktička zrelost viđena na “Karađorđu” pruža putokaz.

Iako je Vojvodina u prvom delu igre imala veći posed lopte i veću inicijativu, Partizanova igra se svodila na kontranapade u kojima su prednjačile Partizanove “bebe” koje su još jednom potvrdile da sazrevaju i izrastaju u ozbiljne igrače.

Marković(i), te Ninković i Ostojić, bili su najagilniji u taboru šampiona, uložili su maksimum i, predvođeni sjajnim kapitenom Ilićem, stigli do zasluženog, ubedljivog trijumfa.

“Dobio sam fenomenalnu loptu od Saše Markovića, odmah sam je šutnuo i postigao lep pogodak sa distance, što meni nije svojstveno. Eto, omaklo se i meni.”, u svom maniru je rekao kapiten Ilić nakon jučerašnjeg meča na kome je postigao pravi evrogol.

Sreća ili nešto drugo, tek u Novom Sadu smo videli dva zaista fantastična pogotka.

I, ako sreća prati hrabre, Partizan bi svakako na put za Rusiju mogao da krene sa optimizmom u koferima.

A, sa čime će se vratiti saznaćemo u četvrtak, 04. oktobra, od 18 sati.



Ne propustite