Rutinska pobeda Turaka pred megdan sa Srbijom

Autor: Boban Filipović
subota 02.09.2017.
21:54
Izvor: Sportske.net

Turska je prilično rutinski savladala Veliku Britaniju u poslednjoj ztakmici drugog kola grupe D.

EPA-EFE/EPA
EPA-EFE/EPA

Povezane vesti

Izabranici Ufuka Saridže su bez većih problema upisali prvi trijumf na Evrobasketu. Nakon poraza u neizvesnoj završnici od Rusiej u prvom kolu, u drugom su opravdali ulogu favorita pritv Velike Britanije.

Britanci su bili koliko-toliko ravnopravan rival samou prvih 15-ak minuta meča, već na početku druge četvrtine Turska je stekla dvocifrenu prednost, imala jedan loš period sredinom tog perioda, ali do odlaska na veliki odmor uspeva da se odlepi na komotnih plus 13 (49:36).

U nastavku Velika Britanija nije uspela da priđe bliže od osam razlike, na kraju se završilo rezultatom 84:70.

Melih Mahmutoglu je bio najraspoložniji za igru kod Turaka, ubacio je čak 7 trojki iz 11 pokušaja i meč završio sa 24 poena. Uz to je upiso i 6 asistencija. Pratio ga je Semih Erden sa 19 poena i 5 skokova, po 11 poena su postigli Džedi Osman i Furkan Korkmaz, novi igrač Klivlenda Kavsa je bio najbolji skakač svog tima sa 7 skokova.

Kod Britanaca, kao i juče protiv Belgije,  ponovo najbolji Gabe Olaseni, imao je dabl-dabl učinak od 15 poena i 14 skokova, a isti broj poena kao on ubacio je Endrju Lorens.

Posle drugog kola u grupi D Rusija je prva na tabeli sa dve pobede, po jednu imaju Srbija, Letonija, Turska i Belgija, dok je Velika Britanija na začelju sa dva poraza.

Sutra je dan pauze, a parovi u trećem kolu su: Turska - Srbija, Letonija - Velika Britanija i Rusija - Belgija.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite