Ružić poručio Kokezi: "Frustriranima ne odgovaram!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2013.
23:10
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Partizan Branko Ružić obratio se javnosti otvorenim pismom u kome je poručio Slaviši Kokezi da "na sublimirane frustracije ne ume da odgovori" i da svima u Zvezdi želi da osete radost koju je on sinoć osetio.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kako smo i mogli da očekujemo, dan nije završen samo jednim otvorenim pismom u kome je sa jedne strane Topčiderskog brda stigla prozivka za onu drugu.

Nakon optužbi potpredsednika Crvene zvezde Slaviše Kokeze, da se kolega iz Partizana, Branko Ružić, nedolično ponašao tokom "večitog" derbija, funkcioner lidera Superlige i Socijalističke partije Srbije odgovorio je Kokezi.

Ružić je bio probirljiviji prilikom upotrebe reči kojima će odgovoriti na "prozivke" ali se u njegovom obraćanju jasno može uvideti doza cinizma i ironije.

Ružićevo pismo prenosimo u celosti:

"Poštovanim autorima literalnog čuda želim iskreno da se zahvalim na čestitkama povodom pobede u derbiju. Takođe, čast mi je da mi se lično pružio toliki stepen publiciteta i značaj i to od predstavnika našeg večitog rivala. Istovremeno, želim da čestititam igračima njihovog kluba na fer i korektnoj borbi i publici na veličanstvenoj atmosferi u srpskom hramu fudbala. Gospodstvenost, mirnoća, kućno vaspitanje, ali i pokazivanje emocija je nešto što krasi svakog normalnog čoveka, pa tako i mene. Na veliki deo sublimirane frustracije zaista i pored velike volje ne mogu da odgovorim, jer bih time bio samo još jedan deo nečega čega nikada nisam bio niti ću. Apelujem da štitimo naš fudbal, nacionalne brendove i da gradimo korektne odnose između naših klubova, a ne da ih uzdrmamo emotivnim reakcijama. Nije korektno ovom društvenom fenomenu davati političku konotaciju i zloupotrebljavati ljude iz sfere politike i javnog života koji žele dobro Srbiji i njenim građanima. A sada vas molim da mi dozvolite da nastavim da dajem svoj skroman doprinos pisanju fudbalske istorije. Bio bih neiskren kada ne bih i vama poželeo da nekada doživite taj osećaj jer i među vama imam iskrenih prijatelja i ljudi koje poštujem" stoji u otvorenom pismu potpredsednika Partizana.

Ne propustite