Sa Pintu: "Lazar Marković je isti Pablo Aimar"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 27.06.2013.
18:57
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji trener Crvene zvezde pokušao je da dočara portugalskoj javnosti kvalitete srpskog fudbalera, novog pojačanja Benfike, Lazara Markovića.

slbenfica.pt
slbenfica.pt

Povezane vesti

Rikardo Sa Pintu se vratio u svoju domovinu, nije mu dugo bilo potrebno da pronađe novi angažman nakon (iznenađujućeg) rastanka sa Crvenom zvezdom.

Portugalac će u narednoj sezoni obavljati ulogu sportskog direktora Belenensesa, ekipe koja od ove sezone igra u prvoj portugalskoj ligi.

Sa Pintu će raditi usko povezan sa trenerom Van Gagom, koga bi mogao i da nasledi na klupi pomenutog tima, ukoliko Holanđanin ne ostvari očekivane rezultate u narednoj sezoni.

Govoreći za portugalsku 'Abolu', Sa Pintu se između ostalog osvrnuo i na Lazara Markovića, bivšeg fudbalera Partizana, a sada novo pojačanje Benfike, koga je imao prilike lično da upozna u Srbiji.

Portugalac ima visoko mišljenje o mladom srpskom fudbaleru koga je uporedio sa Pablom Aimarom.

„Marković poseduje karakteristike dosta slične onima koje krase Pabla Aimara. Izuzetno je dobar u napadu, brz sa loptom i veoma je kreativan igrač.“

„Takođe, Marković je inteligentan fudbaler, kome bi kao jedinu slabiju tačku izdvojio učešće u defanzivnim zadacima.“, rekao je Sa Pintu.


Ne propustite