Sa Pintu: "Ne dopada mi se ponašanje mojih igrača"

Autor: Beta Beta
petak 10.05.2013.
15:51
Izvor: Beta

Portugalski stručnjak poručio je pred duel sa OFK Beogradom da nije zadovoljan onim što je video kod svojih igrača tokom prethodne nedelje i da se nada da će ga u subotu uveče uveriti da greši.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Uoči odlučujućih mečeva u JSL, koji će odlućivati na koju će stranu Topčiderskog brda trofej, trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu imao je zamerke na ponašanje svojih izabranika.

Trener fudbalera Crvene zvezde rekao je danas da mu se ne dopada kako su se ponašali njegovi igrači ove nedelje, ali da se nada da će mu u predstojećoj utakmici protiv OFK Beograda dokazati da greši.

"Ove nedelje sam kod igrača osetio neke stvari koje mi se ne dopadaju. Osećam to, nadam se da grešim i da će mi pokazati da nisam u pravu. Za mene je najvažniji naš tim koji mora da bude koncentrisan samo na pobede", rekao je Sa Pintu na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 19 sati igraju na svom terenu protiv OFK Beograda, utakmicu 27. kola Superlige Srbije. Zvezda je druga na tabeli sa 59 bodova, dva manje od Partizana, dok OFK zauzima šesto mesto sa 38 bodova.

Sa Pintu je kazao da njegov rad u klubu sada nije toliko važan za igrače koliko je bio kada je dolazio, jer su sada tu igra, rezultati i sampouzdanje.

"Ako budu koncentrisani svih 90 minuta siguran sam da će odigrati dobru utakmicu i pobediti OFK. Moj rad sada nije toliko važan, imaju sve, rad, samopouzdanje, rezultate. Pre nisu imali ništa, sada sve i ovo je prilika da nešto urade. Moramo da nastavimo onako kako smo i počeli i razmišljati samo o sledećoj utakmici", kazao je on.

Zvezda je u prvom delu sezone dva puta izgubila od OFK-a, po jednom u prvenstvu i Kupu, a Sa Pintu je rekao da će prednost "Romantičara" biti to što su obezbedili poziciju na tabeli koju su želeli.

"OFK je u dobroj formi, na dobroj su poziciji na tabeli, nemaju pritisak i tako mogu da pokažu svoje najbolje lice. Znamo vrednost tog tima, imaju dobre igrače u napadu i umeju da igraju fudbal, ali i mi takođe", rekao je Sa Pintu.

Na pitanje da li se plaši Petra Grbića, koji je Zvezdi ove sezone dao tri gola, Portugalac je rekao da neće praviti "individualne markacije" već da poštuje sve protivničke igrače.

Zvezda protiv OFK-a neće moći da računa na suspendovane Marka Vešovića, Filipa Mladenovića i Luku Milivojevića.

Sa Pintu je kazao da je posle prošlonedeljne utakmice sa Jagodinom istakao nezadovoljstvo suđenjem i da se nada da se takve stvari neće ponavljati do kraja sezone.

"Nisam bio zadovoljan suđenjem u Jagodini, a ja kada vidim da je suđenje dobro, to istaknem, kao i kada nije. Ne govorim o velikim greškama poput penala ili ofsajda, već o sitnim kada se na sredini terena ne dosudi pet, šest prekršaja. To stvori nervozu kod igrača i nadam se da toga više neće biti", rekao je Sa Pintu.

Ukoliko Crvena zvezda sutra savlada OFK Beograd obezbediće sebi priliku da u "večitom" derbiju pokuša da se izbori za trofej u domaćem šampionatu.

Ne propustite