Sale deli pohvale: ''MVP Teo, gospodin Bogdan...''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.09.2014.
11:12
Izvor: Sportske.net

Svi smo presrećni posle fantastičnog rezultata naših košarkaša na SP u Španiji, a suze radosnice selektora Đorđevića neposredno posle meča najbolje govore kako je on sve ovo doživeo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Godinama smo gledali Saleta Đorđevića u najvažnijim utakmicama koje je rešavao u poslednjim sekundama i dovodio nas u stanje euforije.

''Bezbroj'' osvojenih trofeja ima Sale Nacionale u svojoj igračkoj karijeri, ali do sinoć nismo imali priliku da vidimo i suze radosnice na njegovom licu, posle nekog od tih uspeha.

Očigledno je da mu sve ovo danas veoma mnogo znači.

U razgovoru sa novinarima nije štedeo reči hvale na račun svojih najboljih igrača. Miloša Teodosića je već proglasio MVP igračem ovog šampionata.

''Teodosić je MVP ovog takmičenja! Apsolutno! On igra neverovatno! Besan sam bio što je iskrenuo zglob pre dolaska u Granadu, jer je od trenutka kada je došao ovde mnogo želeo da uspemo. Sad znam i da je velika osoba iza velikog igrača'', istakao je Đorđević.

Novinare je interesovalo da Miloša uporedi sa sobom iz igračkih dana.

''Miloš je jedinstven i nema potrebe da ga poredite sa mnom'', dodao je Sale.

Naravno, ni Bogdan Bogdanović nije prošap bez pohvala selektora posle još jedne odlične partije.

''Kada je Teodosić izgubio snagu da kreira za sve nas, Bogdanović je preuzeo odgovornost i svojim karakterom je završio utakmicu. On nam je pokazao zašto je Gospodin Bogdan Bogdanović'', istakao je Đorđević.

''Orlovi'' su tim, pravi tim, to dokazuju iz meča u meč i bukvalno svi zaslužuju pohvale za borbenost, posvećenost koju pokazuju iz meča u meč.

''Cilj nam je bio da svi počnu da osećaju da je ponos biti igrač reprezentacije. Za mene je sve u tome. Ne možemo da dođemo do zvezda ako gazimo po ramenima'', zaključio je Đorđević.

Ne propustite