Sale i Teo: "Biće teško..."

Autor: Miloš Marković
nedelja 07.09.2014.
09:51
Izvor: Sportske.net

U emotivnom susretu koji nas očekuje, izabranici Aleksandra Đorđevića više nemaju niti jedno pravo na grešku. Vreme je da budemo pravi.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Srbija je stigla do eliminacione faze Mundobasketa u Španiji, Orlovi u osmini finala igraju protiv Grčke, selekcije koja u dosadašnjem takmičenju nema niti jedan poraz.

Sa druge strane, Orlovi su nakon nesrećnog poraza od Francuske pali i pred Brazilom, te domaćinom turnira i na selektoru Đorđeviću je zadatak da svoje igrače vrati u takmičarski ritam.

"Mislim da je ekipa voljna, željna i spremna za dobru utakmicu sa Grcima. Oni imaju jednu hemiju koja se vidi na terenu i na nama je da to razbijemo. Rekao sam već mir u glavi, vatra u srcu, to je ono što nam treba. Ovo je za nas finale, najvažnija utakmica na šampionatu.", jasan je selektor Srbije koji dobro poznaje rivala.

"Grci su jedna od najdisciplinovanijih ekipa na prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, izuzetno brzu, agresivnu, takmičarsku i imaju mnogo iskustva. Oni znaju kako se osvajaju titule, iza njihovih igrača je mnogo finala. Igraju izuzetno sigurno, nametnuli su se, međutim, ja sam potpuno miran, jer mislim da mi imamo kvalitet i da možemo da odgovorimo na takvu igru, pre svega odbrambeno.", ističe Đorđević, a prenosi sajt Saveza.

Selekcija za koju nas vežu mnoge lepe, ali i ružnje uspomene, prijateljska nacija protiv koje smo igrali i neke neprijateljske mečeve, zaista neće biti lak rival. Svestan je toga i Miloš Teodosić, koji očekuje jedan neizvestan duel.

"Očekujem da i ovoga puta bude neizvestan duel i da pobedimo. Pokazali smo u ovih pet utakmica borbenost i timski duh. Kvalitet nije na njihovoj strani, mislim da smo tu izjednačeni. Mislim da će naša želja pobediti. Postoji nervoza, ne bi bilo normalno da ne postoji dan pred utakmicu. Jedva čekamo da ovaj dan prođe i da u nedelju zaigramo. Očekuje nas težak i neizvestan duel. Grci su do sada bez poraza, dugo su zajedno i igraju kao pravi tim. Biće mnogo teško.", istakao je Miloš Teodosić, plejmejker naše reprezentacije.

Podsećamo, meč odluke za srpsku reprezentaciju startuje u 18 sati.

Ne propustite