Sale i Vermez pred derbi zajedno na - fakultetu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2012.
23:44
Izvor: Sportske.net

Dva dana pred 143. večiti derbi, treneri Partizana i Crvene zvezde održali su zajedničko predavanje na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, što je jedinstven slučaj u dosadašnjoj istoriji duela beogradskih ''večitih rivala''.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, stručni tim časopisa ''Fudbalski kod'', na čelu sa prof. dr Aleksandrom Jankovićem je organizovao  stručno predavanje i susret studenata ovog fakulteta sa trenerima Partizana i Crvene zvezde, Vladimirom Vermezovićem i Aleksandarom Jankovićem.

Današnju tribinu je sačinjavalo devet stručnih tema. Cilj organizovanja tribine je bio da se ljudi iz struke upoznaju za principima, metodama i sredstvima koja su prilagođena podneblju u kome se razvija fudbal, pravilnom razumevanju rivaliteta dva naša najveća kluba, a kako je najavljeno, kompletan sadržaj sa ovog panela biće i publikovan.

Trener Crvene zvezde je tom prilikom, između ostalog, otkrio i neke od neobičnih metoda rada, poput 'špijuniranja' igrača na treninzima, koje je, s vremena na vreme, primenjivao tokom obavljanja uloge selektora mlade reprezentacije Srbije.

''Kako je to izgledalo - obujem patike, obučem trenerku, stavim kapu i trčim sve vreme pored terena na kojem treniraju. Pratim ih, analiziram i polako formiram mišljenje...'', objašnjavao je Janković, na šta je usledilo ''peckanje'' od strane trenera Partizana

''Možda neko večeras sa kapom bude trčao oko Teleoptika...'', replicirao je Vermezović.

Tribina je trajala dva sata, izazvala veliku pažnju prisutnih koji su želeli da što više pitanja postave trenerima ''večitih'', ali je bilo nedovoljno vremena da se svima izađe u susret, jer je trener Zvezde žurio na trening.

''Šta mislite zašto žurimo? Moram da stignem da se presvučem i navučem kapu da trčim krugove", nije ostao dužan Janković svom starijem kolegi.

Ipak, trener crno-belih se nešto kasnije veoma pohvalno izrazio o Jankoviću.

''Mi smo bili zajedno na pro licenci, poznajemo se dugo i izuzetno ga cenim kao stručnjaka'', konstatovao je Vermezović.

Ne propustite