''Sale Nacionale'' presrećan, skandiranje ''Krle ostani''...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.09.2014.
21:05
Izvor: Beta

Selektor naših srebrnih ''Orlova'' Saša Đorđević još jednom je istakao ogroman uspeh njegovog tima na SP u Španiji, a kapitena Krstića svi žele da odgovore od odluke da se oprosti od reprezentacije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras po dolasku u Beograd da će igrači i stručni štab tek za 10-20 godina shvatiti koliki su uspeh napravili osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u španiji.

"Zahvaljujem svim igračima i saradnicima koji su tvorci uspeha. Oni će tek za 10-20 godina biti svesni šta su uradili. Veliki je uspeh doneti srebro sa Svetskog prvenstva", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Košarkaši Srbije i stručni štab doputovali su večeras u Beograd, sa Svetskog prvenstva u Španiji, gde su u nedelju uveče osvojili srebrnu medalju. Srbija je u Madridu utakmicu protiv SAD završila rezultatom 92:129.

Košarkaše je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekalo nekoliko stotina navijača, a ispred Starog dvora i preko 20.000 ljudi.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić saopštio je u nedelju uveče da je posle osvajanja srebrne medalje u španiji završio reprezentativnu karijeru, a u sali za konferencije saigrači su mu danas uzvikivali "Krle ostani!".

"Hvala saigračima i stručnom štanbu, ostvarili smo veliki uspeh, verovatno ćemo toga kasnije biti svesni. Hvala svima na podršci", rekao je Krstić.

krstic

Zamenik kapitena Miloš Teodosić rekao je da se srpska košarka vratila gde joj je mesto.

"Neverovatan je osećaj, presrećni smo. Ostvarili smo sjajan uspeh, vratili košarku tamo gde joj mesto. Na Svetskom prvenstvu smo pokazali da je Srbija i dalje zemlja košarke", rekao je Teodosić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas zahvalio je igračima koji su reprezentaciji "dali dva meseca života".

"Dokazali smo da je Srbija zemlja košarke, ja im zahvaljuemm na ogromnom trudu, hvala za dva meseca života. Posle napornih sezona umesto da se odmarate vi ste došli i trenirali i postigli veliki uspeh", rekao je Đilas i zahvalio Vladi Srbije što je zakupila avion i poslala ga do španije.

"Kada smo išli odavde sami smo platili avion, a sada smo se vratili čarter letom", dodao je on.

Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga rekao je da je ekipa napravila veliki uspeh, i da su igrači pokazali kvalitet i patriotizam.

Ne propustite