Saletova poruka koja nam je ulepšala ovo bolno veče!

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 18.09.2017.
00:03
Izvor: Sportske.net

Nastaviće se!!!

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Selektor jedva čeka sledeću priliku da osvoji evropsko zlato. Žal zbog utakmice, ali veliki ponos zbog tima.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da svi u timu čekaju novu priliku da osvoje zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, najavivši tako da nema nameru uskoro da ide sa funkcije. Rekao je da žali zbog poraza, ali da mu je srce puno.

"Svi smo mi željni sledeće prilike. Svi živimo za to i daćemo ponovo sve od sebe. Mogu još jednom da kažem da sam ekstremno ponosan na ove momke i zahvalan do besvesti zbog svega što su prošli. Ovo je bilo zahtevno leto puno problema, od okupljanja pa do polufinala sa Jovićem", rekao je Đorđević novinarima u miks zoni.

Selektor je posle ceremonije i dodele medalja uspeo da analizira utakmicu koju je njegov tim izgubio od Slovenije 93:85.

"Našli su rešenja za našu unutrašnju igru u prvom poluvremenu, odvojili se sa poenima u tranziciji, koji su bili u planu da se zaustave, jer je to njihova najveća snaga. Ta NBA brzina potiče od Gorana Dragića i njegovih bekova. Time su napravili razliku. Primili smo 56 poena u prvom poluvremenu, a dali 47. Odbrana je bila problem.

Dragić je imao fenomenalno poluvreme, ali smo na kraju našli rešenje za njega, napravili adaptacije. Nažalost, opet je tu neka jedna lopta, odluka o kojoj ćemo stalno pričati. Jedna lopta...još nisam pogledao video, ali sam siguran da je bila.

Postoji žal, ali Slovenija je ekipa za svako poštovanje. Odigrala je fenomenalan turnir, nije izgubila nijednu utakmicu i njihovi bekovi su izuzetno talentovani. Kad biste videli moju svesku, videli biste da pored Prepeliča stoji ključ
", rekao je Đorđević u dahu.

Selektor je ponovo naglasio da je jako ponosan na svoj tim.

"To je fenomenalna grupa momaka. Izgarali su za zlato. Bili smo na korak, ali kako kaže Bogdan, osvojićemo ovo jednom. I siguran sam da hoćemo. Ja znam kako je teško doći do svega ovoga. Verujem sada i vi. Kroz sve što smo prošli, odigrali bez dva igrača...bez plejmejkera...stvarno je bilo mnogo problema, sreća nas nije pratila i služila ovog leta", rekao je Đorđević.

Na primedbu novinara da je ovo izuzetan uspeh, selektor je odgovorio: "Ja sam ekstremno ponosan. Žao mi je zbog utakmice, ali mi je srce puno ponosa jer sam video ove momke i njihovu želju, a to se retko viđa".

O planovima, konkretno:

"Za nekoliko dana klub, a pre toga oproštajna utakmica Dude Ivkovića (20. septembra u Atini). Sa Bajernom već 21. septembra počinjemo rad. A onda slede kvalifikacije, da vidimo kako ćemo i na koji način. Videćemo", rekao je Đorđević.

Usledilo je konkretno novinarsko pitanje da li ostaje selektor: "Ako me ne oteraju, tu sam".

Ne propustite

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Monday, 18.09.2017
07:55

Momcima i celom strucnom stabu kapa dole. Ponosni smo na vas i zahvalni sto vas imamo. Za sledeci turnir spremicemo se jos bolje a protivnici slobodno neka drze gaće. Hvala vam i mi znamo sa ste ste najbolji. Vec 30 godina ste najbolji. To nije mala stvar.

avatar
scofield
Monday, 18.09.2017
03:39

Salee legendo nasa, dok si ti tu nema zime!

avatar
ljutica1
Monday, 18.09.2017
01:12

Selektor za svagda

avatar
Жан Пол Белмондо
Monday, 18.09.2017
00:33

И биће и злата. Имамо ми чему да се надамо 💪🇷🇸🏀💣💗 Лаку ноћ.

avatar
Joker777
Monday, 18.09.2017
00:28

Sledeca prilika za tek 4 godine, tad nece biti igraca tipa Teo Bijelica ... i ostalih sto su sad oko 30 te godine.

avatar
Thierry Henry
Monday, 18.09.2017
11:43

Pa ni sad ih nije bilo. Snaćićemo se već.

avatar
Joker777
Monday, 18.09.2017
13:16

Samo ako budemo imali naslednika za Tea nemamo sta da brinemo .

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
12:07

Ako moze Gasol da igra sa 37 i da jos razmislja i o tome da li ce i na SP, mogu i Bjelica, Raduljica, Marjanovic, Macvan, Lucic i ostali da igraju sa 33-34. Milosavljevic takodje, Teodosic isto tako barem jos neko vreme- ima(ju) kao odlican primer da je to moguce i da se to desava i Parkera i Novickog. Naravno, mozda ne(ce) bas svi oni (hteti i moci) da igraju, ali neki od njih bi mogli barem na jos jednom EP, Spanija je prosle godine imala cetvoricu igraca starih 35+ i ispali su casno i posle velike borbe u polufinalu od onih ludaka...

avatar
2fast4you
Monday, 18.09.2017
00:24

Ponosan sam! Momci svaka cast! citam medju komentarima ima dosta nezadovoljnih,trebali smo osvojiti zlato,kradja sudija itd... E sad,kada smo usli u polufinale to je bio nas maximum a ulazak u finale i preko maximuma i zato sam ja prezadovoljan. Da su nas kojim slucajem u finalu cekali Spanci i odrali 30 razlike svi bi rekli ma nema veze oni su sila duplo jaci od ovog naseg tima itd...ali posto nas je dobila Slovenija koja nema iza sebe neku istoriju i za nas su to ipak samo neki slovenci,onda odma trazimo i pogacu preko leba... Dobili su nas jer su veceras bili bolji i to je to.

avatar
Monday, 18.09.2017
00:23

Na staranu sve ostalo, realno zavrsili smo turnir sa 10 igraca, znaci povrede su na sosakatile. Slovenije svak acast, a mi s enadamo da za sledeci turnir nece biti iznenadnih otkaz ai nekog napumpavanja snage ili odmora od strane nekih. Ovim klincima j ei ovo uspeh.

avatar
Monday, 18.09.2017
00:22

Prepelic je lozana treab ga prepitomiti xD