Sami sebe pobedili...

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.08.2012.
21:37
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući ''poklonu'' Aksentijevića u 13. minutu i promašajima Šćepovića, fudbaleri Partizana posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona imaju zaostatak od 1:0 u duelu sa šampionom Kipra AEL-om. Gol odluke postigao Vuo, a obzirom na sv

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prva ozbiljna prilika za kiparskog šampiona viđena je već posle četiri minuta igre. Žilberto je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Stojković odličnom intervencijom izbio loptu u korner.

Fudbaleri Partizana povučeni na svoju polovinu, vrebaju priliku da priprete iz kontranapada.

Konačno, na isteku prvih deset minuta igre, crno-beli uspevaju da dešavanja na terenu prenesu na protivničku polovinu.

U 13. minutu velika greška Aksentijevića i AEL vodi 1:0! Sa centra igrališta upućena je duga lopta ka napadačima domaćih, ali došla je do beka Partizana, koji je pokušao da vrati loptu golmanu Stojkoviću. To je međutim učinio katastrofalno loše, što je iskoristio Vuo i doveo kiparsku ekipu u vođstvo.

Minut kasnije stopostotna šansa za Šćepovića posle asistencije Ilića, potpuno sam ispred golmana Degre izbio je napadač Partizana, ali iz idealne pozicije uspeo je samo da iznudi korner!

Usledio je period nešto mirnije igre, ali domaći i dalje imaju inicijativu.

U 26. minutu nova smušenost u odbrani Partizana, golman Stojković zatim nije najsigurnije intervenisao, ali ispred strelca vodećeg gola nekako je intervenisao Ivanov i otklonio opasnost.

Na isteku prvih pola sata igre, greška Volkova na protivničkoj polovini, usledio je munjevit protivnapad Žilberta, ali ga je Ostojić zaustavio na ivici kaznenog prostora.

U 36. minutu Saša Marković je oprobao svoj udarac sa preko 25 metara, a tri minuta kasnije Aksentijević se u velikoj meri iskupio za grešku iz 13. minuta, kada je odličnom intervencijom u svom kaznenom prostoru zaustavio sjajnu kontru AEL-a.

U samom finišu prvog dela igre, sjajna šansa za Babovića, posle greške odbrane domaćihi asistencije Lovrea. Međutim, vezista crno-belih je previšeoklevao, pokušao da dribla i prilika je propala...

Trener Partizana Vermezović nije obavio nijednu izmenu u poluvremenu, a prvu priliku u nastavku imaju domaći. Vuo je snažno šutirao sa dvadesetak metara, ali se golman Stojković još jednom istakao dobrom intervencijom.

Uzvratio je Šćepović u 57. minutu. Aksentijević je sa desne strane dobro centrirao, napadač Partizana iz prve zahvatio loptu, ali je golman Degra kao i u 14. minutu izašao kao pobednik.

Aksentijević je u 66. minutu bio u obećavajućem prodoru, ali mu je lopta na kraju izmakla i nije bilo veće opasnosti po gol AEL-a.

Vermezović konačno reaguje u 70. minutu uvođenjem Zabije umesto Šćepovića. Pet minuta kasnije i Vukić je na terenu umesto kapitena Ilića.

Minut kasnije lepa prilika za Babovića posle centaršuta Tomića sa desne strane, ali je golman domaćih ponovo siguran.

Domaći tim deluje zadovoljno aktuelnim rezultatom i sve su veće šanse da će se ovaj meč tako i završiti. Sve je manje vremena, ali i sve manje prilika za Partizan da dođe do izjednačenja.

Poslednji Vermezovićev adut je Lazar Marković, koji je ušao umesto Tomića u 84. minutu, ali nije uspeo ništa konkretno da promeni u korist Partizana. Ostalo je 1:0 za AEL.

AEL: Degra, Žunior, Lurenso, Bebe, Ajroza, Karlitos, Uon, Žilberto, Dede, Dikson, Vuo.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ostojić, Tomić (L.Marković od 84.), Lovre, S.Marković, Ilić (Vukić od 75.), Babović, Šćepović (Zabija od 70.).

Ne propustite