Samo hrabro, Vošo! (20:30h)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.08.2013.
11:35
Izvor: Sportske.net

Novi evropski spektakl u Novom Sadu očekuje nas večeras, kada Vojvodina igra prvi meč poslednje, četvrte runde kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Protivnik je moldavski Šerif, ali posle podviga protiv Burse, ''Lale'' imaju razloga za samouverenost i

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Igrama i rezultatima u prethodna tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Marka Nikolića pobrala je brojne simpatije ovdašnjih ljubitelja fudbala.

Ostvaren je učinak iznad svih očekivanja - u šest evropskih mečeva ovog leta, protiv Hibernijansa, Honveda i Burse, ostvareno je čak pet pobeda, uz jedan remi i ukupno 17 postignutih golova!

Ovi podaci svakako ohrabruju pred odlučujući dvomeč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, protiv iskusne ekipe moldavskog Šerifa.


Novi uspeh bio bi istorijski podvig koji gotovo niko početkom leta nije mogao da očekuje. Vojvodina će imati veliku podršku svojih navijača, ''Karađorđe'' će biti ispunjen, a na krilima te podrške, verujemo i da će ''Lale'' biti makar na nivou onih igara iz prethodnih duela sa Bursom i Honvedom.

Trener Marko Nikolić, čije su zasluge za dosadašnje rezultate ogromne, poručio je u najavi ovog duela da od svojih igrača očekuje maksimalnu borbenost, hrabrost i onu pravu sportsku drskost na terenu i veruje da u tom slučaju njegov tim ima realne šanse za plasman u LE.

Ono što sa druge strane pomalo brine, jesu i dva kiksa na startu domaćeg prvenstva, protiv Donjeg Srema i Voždovca, ali u klubu su u ovom trenutku svi okrenuti Evropi, pa se nadamo da ćemo ponovo videti ono pravo lice ekipe Vojvodine.

U duelima sa moldavskim šampionom, Nikolić neće imati na raspolaganju jednog od do sada najvećih aduta, Abubakara Oumarua, koji će, ako ništa drugo, pružiti podršku doskorašnjim saigračima makar u ulozi navijača, obzirom da je uoči ovog susreta doputovao u Novi Sad.

Njegovu ulogu u napadačkim redovima preuzeće Andrija Kaluđerović, koji je u revanšu protiv Burse već upisao svoj prvenac u dresu ''Lala'', pa se svi nadaju da bi u tom stilu mogao i da nastavi.

Utakmica na ''Karađorđu'' počinje u 20:30h, pravdu će deliti Austrijanac Robert Šergenhofer, a kapije stadiona biće otvorene dva sata pre početka utakmice.

TV-prenos, kao i do sada, na kanalu RT Vojvodine, a ovo su očekivani sastavi:

Vojvodina: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Leković, Radoja, Alivodić, Poletanović, Vranješ, Škuletić, Kaluđerović.

Šerif: Tomić, Metua, Paje, Samardžić, Vilijam, Fernando, Pašenko, Rikardinjo, Kadu, Enrike, Pires.

Ne propustite