Šampion igra po propaloj podlozi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.04.2013.
14:52
Izvor: Sportske.net

Izgradnja novih stadiona u Srbiji spada u domen teorije ali interesantno je da petostruki uzastopni šampion Srbije već tri godine odlaže zamenu travnate podloge koja je u lošem stanju. Razlog je, naravno, novac.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Utisak posmatrača na stadionu u Humskoj tokom derbija 22. kola JSL je bio da lopta "pliva" po travi terena stadiona Partizana a direktor tog objekta objasnio je u čemu je problem.

"Imamo teren pun vode i nema tu šta da se krije. Nije problem u donjim slojevima zemlje, već u površinskim, koji zadržavaju vodu, pa se na utakmici sa Vojvodinom činilo da lopta pliva, a zapravo je ostavljala trag prilikom kretanja jer se voda zadržavala" kazao je direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović za "Sport".

Stepanović je priznao da je došlo vreme da se promeni barem gornji sloj travnate podloge u Humskoj ali da već treću godinu za redom njegov zahtev za tima biva ignorisan.

"Nama je prioritet da promenimo taj prvi sloj, od pet, šest, santimetara, jer je najviše izložen habanju i 'mastan' od đubrenja. Površinski deo u koji bismo ubacili prskalice, koje bi značajno olakšale održavanje, koštao bi oko 115.000 evra. Dao sam predlog za investicioni plan Upravnom odboru, ali nema odgovora" istakao je Stepanović.

Ostaje da se vidi hoće li molbe direktora stadiona Partizana biti uslišene u skorije vreme ili će i četvrtu godinu za redom ostati u fiokama Upravnog odbora.

Ne propustite