"San Siro" čeka Tadića?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.05.2014.
10:49
Izvor: Sportske.net

Fenomenalna sezona u dresu Tventea i individualni učinak Dušana Tadića u holandskoj Erediviziji povećali su cenu i interesovanje za srpskim reprezentativcem. Holandski mediji javljaju da je jedan od glavnih interesenata slavni Milan.

fctwente.nl
fctwente.nl

Povezane vesti

Sezona na izmaku nije bila berićetna za srpsku reprezentaciju ali su zato pojedini srpski internacionalci imali fantastičan učinak u svojim klubovima.

Pored Matije Nastasića i Aleksandra Kolarova, koji su sa Sitijem osvojili trofej, odličnom sezonom, posebno na individualnom planu, može da se pohvali i Dušan Tadić, prvotimac Tventea.

Bivši fudbaler Vojvodine upisao je u tekućoj sezoni 16 pogodaka i 14 asistencija a broj asistencija kojima je spajao svoje saigrače sa golom svrstava ga u red najboljih asistenata Starog Kontinenta.

Zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da u Tventeu igra od 2012. godine i da je taj tim i holandsku ligu prerastao svojim kvalitetom, očekuje se da Dušan Tadić tokom leta promeni sredinu.

Mediji u Holandiji prenose vest da je za usluge srspkog reprezentativca zainteresovan slavni Milan, klub koji će iza sebe ostaviti jednu od najlošijih sezona u svojoj bogatoj istoriji i koji sprema "renoviranje" tima tokom leta.

Nije poznato koliko bi Milan mogao da ponudi za Tadića, odnosno koliko je Tvente spreman da traži, ali se trenutna cena srpskog internacionalca procenjuje na oko 10 miliona evra.

"Rosoneri" se kolo pre kraja sezone nalaze na poziciji koja ih vodi u evropske kvalifikacije i velika je verovatnoća da će taj parametar biti presudan u sastavljanju tima za narednu sezonu. Ostaje da se vidi da li ćemo Tadića naredne sezone gledati u Seriji A, u klubu bogate evropske tradicije koji se samo trenutno nalazi u nezavidnom položaju.

Ne propustite