Šapić i Divac posetili buduću "oazu sporta" na Novom Beogradu

Autor: Beta Beta
utorak 25.09.2012.
12:47
Izvor: Beta

Bovši reprezentativci Srbije u vaterpolu i košarci, Aleksandar Šapić i Vlade Divac obišli su lokaciju na kojoj bi trebalo da bude izgrađen olimpijski centar.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ocenio je danas da bi uređivanjem zapuštenih terena na Bežanijskoj kosi mogao biti napravljen olimpijski centar, koji bi rešio probleme vrhunskog sporta u Srbiji.

Šapić je obišao terene na Bežanijskoj kosi sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vladom Divcem.

"Trebalo bi da uradimo sve što je do nas. Sportski centar '11 april' smo potpuno rekonstruisali i mogao bi da se poveže sa olimpijskim kompleksom. Nadam se da ćemo uz pomoć ljudi kojima je stalo uspeti da podignemo sport na viši nivo", rekao je Šapić.

On je objasnio da postoji imovinski problem, jer su vlasnici parcela Beogradski univerzitet, Opština Novi Beograd i Vojska Srbije.

"To bi trebalo da rešimo, da objedinimo, pa da vidimo kome da damo na upravljanje. Mislim da bi Olimpijski komitet Srbije time trebalo da upravlja, jer nemamo stručnije ljude od njih", dodao je Šapić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je da bi olimpijci trebalo da imaju svoju bazu.

"Dolazio sam na ovu lokaciju. Trebalo bi da se uredi, da svi mogu da koriste terene. Ovo bi mogla da bude oaza sporta u Srbiji", rekao je Divac.

Prema njegovim rečima, vrhunski sport ne može da ima rezultate, ako nema bazu.

"Mi smo bivši sportisti i videli smo po svetu slične komplekse. šteta je da Beograd ima ovako mesto, a da stoji neiskorišćeno", rekao je Divac.

Ne propustite