Šaponjić Partizanov najmlađi debitant!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.11.2013.
17:00
Izvor: Sportske.net

Talentovani Ivan Šaponjić upisao je svoje ime u istoriju FK Partizan na današnjem susretu sa Spartakom. Šaponjić je ulaskom u igru u drugom delu meča postao najmlađi debitant u istoriji FK Partizan.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U atmosferi u kakvoj ne bi trebalo da se ispisuju nove stranice istorije FK Partizan, dogodilo se da Ivan Šaponjić sruši jedan od rekorda star 24 godine.

Talentovani napadač Partizana debitovao je za prvi tim kluba iz Humske na današenjem susretu sa Spartakom iz Subotice ulaskom u igru u 76. minutu umesto Filipa Malbašića.

Ivan Šaponjić debitovao je za prvi tim Partizana sa 16 godina, 3 meseca i 28 dana, a rekord star 24 godine do danas je držao Dejan Marković koji je za prvi tim crno-belih zaigrao sa 16 godina, 4 meseca i 26 dana, u duelu sa Vardarom.

Na taj način Šaponjić je ušao u istoriju Partizana a da još praktično nije učinio ništa epohalno za crno-bele.

U Humskoj se, međutim, nadaju da će upravo Šaponjić biti naslednik Aleksandra Mitrovića koji je tokom proteklog leta prerano napustio klub i preselio se u Belgiju.

Partizan je slavio na Šaponjićevom debiju rezultatom 2:0 i tako se vratio na lidersku poziciju na tabeli JSL kolo pre kraja jesenjeg dela šampionata.

Ostaje žal što je jedan lep rekord postavljen pred praznim tribinama zbog kazne koja je izrečena Partizanu usled divljanja navijača na 145. "večitom derbiju".

Ne propustite