Šarić odlazi, da li "Cibosi" ostaju bez EL?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.06.2014.
14:43
Izvor: Sportske.net

Zvanično najbolji mladi igrač Evrope potvrdio je da naredne sezone neće igrati u Ciboni a sada ostaje da se vidi kako će Šarićev odlazak uticati na učešće "Vukova" u Evroligi odnosno da li to znači da Cibona odustaje od elitnog takmičenja.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Košarkaški klub Cibona ostao je u utorak bez trofeja u šampionatu Hrvatske nakon što je Cedevita vezala treću uzastopnu pobedu nad gradskim rivalom u finalnoj seriji.

Činjenica da je Cedevita sa lakoćom stigla do tri vezane pobede nad Cibonom samo je potvrdila da se šampion ABA lige nalazi u kanalu i da će teško uspeti da iz njega izađe do sredine meseca kada bi Evroliga trebalo da odluči imaju li Zagrepčani mogućnosti da nastupe u grupnoj fazi takmičenja.

Nakon sinoćne utakmice u "Dvorani sportova" najbolji mladi igrač Evrope potvrdio je da napušta Cibonu što je samo još jedan znak da "Vukovi" teško da mogu da se izbore sa finansijskim problemima.

"Odigrao sam svoju poslednju utakmicu za Cibonu, ovo je oproštaj" izjavio je Dario Šarić nakon sinoćnjeg meča.

Mediji u hrvatskoj već su mladog Šarića preselili u redove Anadolu Efesa koji je nedavno preuzeo bivši selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković.

U narednim danima Cibona bi trebalo da da garanice Evroligi da ima sredstava da se takmiči ili će u suprotnom mesto u grupnoj fazi tog takmičenja verovatno biti ponuđeno Crvenoj zvezdi Telekom.

Ne propustite