Šarić "pobegao" i sa aerodroma, Rađa "kao po**šan"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.09.2017.
09:59
Izvor: Sportske.net

Umesto velelepnog dočeka kakav je bio planiran za 18. septembar na aerodromu u Zagrebu kamerna atmosfera.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Nadali su se ljubitelji košarke u Hrvatskoj da bi njihov nacionalni tim mogao da prekine "post" i posle 22 godine ponovo osvoji odličje na međunarodnim takmičenjima ali "kockaste" ponovo stiglo "atinsko prokletstvo".

Reprezentativci Hrvatske eliminisani su na startu druge faze Evropskog prvenstva pa su umesto 18. septembra, sa medaljama oko vratova, u Zagreb stigli nedelju dana ranije.

Hrvatske kolege nisu štedele košarkaše i selektora u prethodna dva dana zbog čega je Dario Šarić "pobegao" sa aerodroma i nije davao izjave.

Kako se igrači osećaju posle velikog neuspeha možda najbolje objašnjava metafora koju je upotrebio Dino Rađa pokušavajući da objasni svoje stanje.

"Osećam se kao po**šan cvet pokraj puta", poručio je u svom stilu Rađa po dolasku na aerodrom.

Malobrojni novinari imali su priliku da razgovaraju sa selektorom Petrovićem, te košarkašima Bojanom Bogdanovićem i Krunoslavom Simonom.

Selektor je poručio da će se o njegovom statusu razgovarati u danima koji slede, dok je Simon najavio povlačenje. Ukoliko je za utehu, Bojan Bogdanović ne planira da digne ruke od reprezentacije.

"Ja sam tu i opet ću biti tu", rekao je Bogdanović hrvatskim novinarima.

Dario Šarić je posle "bega" iz miks zone odbio da na aerodromu daje izjave, a u njegovu odbranu stao je predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske.

"Dariju kao da je nametnuto da mora biti novi Dražen, da bude Mojsije koji će izvući hrvatsku košarku iz ropstva neuspeha. I to kao da mu je odnelo onu njegovu poznatu energiju. Osim toga, čini se i da kompletna reprezentacija, kada dođe do ovakvih utakmica, ne može podneti taj pritisak", zaključak je Stojka Vrankovića.

Što se tiče hrvatskih kolega, oni su priču o neuspehu kompletirali konstatacijom da je prethodno leto bilo "sretno leto" tokom kojeg nije bilo povreda igrača i tokom kojeg je Hrvatska u Torino i Rio išla sa statusom "autsajdera".

"A što je onda bilo ono lani u Torinu i Riju, zapitat ćete se vi? E to je bilo samo jedno sretno ljeto. Bez ozljeda, u statusu autsajdera, a ovi dečki se jedino u toj koži dobro osjećaju", zaključak je "Večernjeg lista".

Ne propustite