Šćepovići i Markec vratili Partizan na vrh

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.10.2012.
18:55
Izvor: Sportske.net

Tri dana posle bolnog poraza u Milanu, fudbaleri Partizana na domaćoj sceni nastavili uspešnu seriju i ponovo preuzeli lidersku poziciju u Superligi. Pazarci u Humskoj savladani sa 3:1, a jedan od strelaca bio je i Lazar Marković, tragičar sa ''Meace''

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako su u četvrtak imali težak meč protiv Intera, na fudbalerima Partizana se večeras u Humskoj to nije primetilo.

U poslednjem meču 10. kola Superlige crno-beli su savladali Novi Pazar sa 3:1, pa ponovo na tabeli imaju dva boda više od ''večitog rivala''.

Partizan je imao inicijativu na početku, ali prvu priliku, i to stopostotnu, imao je Alivodić za goste u četvrtom minutu! 

Kontra Pazaraca, Alivodić je izbio potpuno sam ispred golmana Petrovića, nešto kao Lazar Marković protiv Handanovića u Milanu, pa je i epilog bio isti - golman je izašao kao pobednik.

Međutim, od tog trenutka crno-beli postaju konkretniji. U osmim minutu sjajna akcija crno-belih preko Miljkovića, Lazara Markovića, ali Stefan Šćepović nije uspeo da je kruniše gpolom.

Tri minuta kasnije još bolja prilika za Marka Šćepovića, situacija jedan na jedan sa Mujkićem, ali lopta odlazi pored gola.

Ali, u 21. minutu Stefan Šćepović se iskupio i iskosa sa leve strane preciznim udarcem poslao loptu u suprotni ugao - 1:0 za Partizan!

Posle vođstva crno-beli pojačavaju pritisak, pokušao je Lazevski dva minuta kasnije, onda još par opasnih situacija posle kornera pred golom gostiju, a na isteku prvih pola sata Partizan je oštećen zbog nepostojećeg ofsajda u situaciji kada se otvarala odlična kontra.

A onda, u 41. minutu nova sporna situacija i ponovo odluka na štetu Partizana. Miljković i Lazar Marković su izbili sami ispred golmana Mujkića, Miljković je asistirao svom saigraču koji šalje loptu u mrežu, a sudija Mihajlović ponovo pokazuje ofsajd.

Crno-beli u čudu, ali gola nema...

Ali, ono što je poništeno tada, nadoknađeno je u 54. minutu. Ponovo su Miljković i Lazar Marković na sceni, Miljković sa desne strane lepo asistira mladom napadaču, koji sa nekih sedam metara po sredini gola šalje loptu u mrežu - 2:0.

Samo minut kasnije možda i najlepša akcija Partizana, Tomić je odlično pronašao Marka Šćepovića, koji ulazi u kazneni prostor i iskosa sa desne strane postiže treći gol za Partizan i praktično overava pobedu - 3:0.

Ređaju  se prilike, najpre u 60. minutu Lazar Marković je bio u sjajnoj šansi, prevario je Mujkića, ali je nedovoljno jako šutirao i jedan igrač gostiju je sa gol linije izbio tu loptu.

A onda, na drugoj strani, greška Ivanova, Alivodić izbija sam ispred Petrovića i uspeva lob udarcem da ga savlada, za razliku od one situacije iz prvog poluvremena - 3:1.

Usledio je nešto mirniji period igre, crno-beli kao da su se zadovoljili stečenim vođstvom.

Nikola Ninković, koji je nešto ranije zamenio Lazara Markovića, bio je u odličnom solo prodoru u 75. minutu, šutirao je iskosa sa leve strane, ali pored leve stative Mujkićevog gola.

Isti igrač je i deset minuta kasnije imao priliku posle centaršuta Tomića sa desne strane iz slobodnog udarca, ali lopta je završila iznad prečke.

Partizan: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski, S. Marković (Lovre od 67.), L. Marković (Ninković od 62.), Smiljanić, Tomić, M. Šćepović (Mitrović od 85.), S. Šćepović.   

Novi Pazar:
Mujkić, Rnić (od 46. Arifović), Lotinac, Baranin, Žarković, Stojanović, Damjanović, Rahmanović, Vusljanin (Kecap od 62.), Bogunović (Ristović od 67.), Alivodić.     

Ne propustite