Sećate se kako su "znalci" sumnjali u Mrđu?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.11.2013.
12:06
Izvor: Sportske.net

Dragan Mrđa je na mala vrata ušao letos u Zvezdu jer je deo uprave smatrao da je njegova karijera završena. Koliko se razumeju, vidi se ove jeseni.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Mrđa se posle odlaska iz Vojvodine suočio sa povredama u Sionu, dve teške ozlede kolena su ga odvojile od terena, pa je to izazvalo sumnju u Crvenoj zvezdi.

Tražili su špica, Mrđa je bio slobodan, dete je kluba, zna šta znači Zvezdin dres, ali se sa transferom odugovlačilo.

Naime, ne baš mali deo uprave je sumnjao u njegove sposobnosti, ukazivali su na povrede i smatrali da je praktično bivši igrač. Zbog toga je Mrđa, iako se transfer provlačio čitavog leta kao mogućnost tek u finišu stigao u Zvezdu i to kao alternativa, nakon što su otpale neke kombinacije posle povrede Đorđa Rakića.

Prvenstvo je već počelo, pripreme praktično završene, po starom dobrom običaju, Zvezda je kasnila, polovinom avgusta je Mrđa potpisao ugovor.

Tri meseca kasnije, iako nije prošao pripreme sa ekipom, iskusni napadač je prvi na listi strelaca, postigao je osam golova. On i Dauda su postigli više od polovine golova Crvene zvezde koja je najefikasniji tim šampionata.

Mrđa je u početku bio u drugom planu, razumljivo nije bio dovoljno spreman, ali kada je zaigrao, videlo se da je za našu ligu klasa. U timu je bio prvi put u pobedi u Kragujevcu, poslednjeg dana avgusta.

Sledeći meč je počeo gotovo mesec dana kasnije, protiv Spartaka, kada je postigao tri gola.

U oktobru je bio strelac dva puta protiv Pazaraca, nije počeo derbi, juče je spakovao nova tri gola, ovoga puta Užičanima.

Dakle ako se računaju mečevi koje je počeo u startnoj postavi, nekadašnji reprezentativac postiže više od gola po meču, što je i najbolji odgovor sumnjičavima, ali i pokazatelj da mnogi sebi daju za pravo da pričaju o igri o kojoj ne znaju gotovo ništa...

Ne propustite