Šengelija izbacio Izraelce!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.09.2017.
23:22
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Izraela ostala je bez šansi za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva nakon poraza od Gruzije u okviru poslednjeg meča 4. kola.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Poslednja utakmica 4. kola grupne faze takmičenja na EuroBasketu odigrana je u Tel Avivu gde su snage odmerile selekcije Izraela i Gruzije.

Za domaćina Grupe B ovo je bila "biti ili ne biti" utakmica jer ih je samo pobeda ostavljala u borbi za plasman u osminu finala, a dogodilo se ono suprotno.

Gruzija je nakon produžetka i maestralne partije Toka Šengelije slavila rezultatom 104:91 (21:22, 26:27, 20:21, 22:19, 15:2) i tako stigla na korak od plasmana u osminu finala.

Fantastični Toko Šengelija vodio je Gruzine do druge pobede na turniru sa 25 poena i 19 skokova, a upisao je i 4 asistencije pa je sakupio 32 indeksirana poena!

Zaza Pačulija je pratio Šengeliju sa 19 poena i 11 skokova, a veliki doprinos dao je i Džej Ar Dikson sa 18 poena i 7 asistencija.

U poraženom sastavu najbolji je bio bivši košarkaš Crvene zvezde mt:s Gal Mekel sa 23 poena i 5 asistencija.

Gruzija će tako u osminu finala ukoliko savlada Italiju ali i u slučaju poraza od "Azura", ali pod uslovom da Ukrajina ne pobedi Izrael. Izraelcima više ne igra pobeda nad Ukrajinom jer će čak i da Gruzija izgubi imati isti skor kao večerašnji rival ali lošiji međusobni skor.

Ne propustite