Serija A - Novi ''minimalac'' Juventusa, Milanu bod u Rimu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.03.2014.
22:44
Izvor: Sportske.net

Šampion Italije nastavio seriju pobeda, a treći uzastopni ''minimalac'' upisali su na gostovanju ekipi Katanije. Milan je na gostovanju Laciju u Rimu konačno prekinuo niz poraza.

Beta/AP Photo/Carmelo Imbesi
Beta/AP Photo/Carmelo Imbesi

Povezane vesti

Tokom prvog poluvremena meča sa Katanijom, Juventus je delovao nekako rezervisano, pa je domaća ekipa u pojedinim momentima bila konkretnija.

Imali su domaći par dobrih prilika, jedan snažan šut je Kaseres akrobarskim skokom uspeo da zaustavi petom, dok je na drugoj strani Osvaldo imao jedan majstorski pokušaj, ali je bio zamalo neprecizan.

Ipak, tokom prvih 45 minuta glavni utisak su bila isključenja oba trenera, i to u istom trenutku. Protestvovali su i jedan i drugi zbog jedne odluke arbitra, koji je na kraju odlučio da ih obojicu pošalje u svlačionisu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, a u nastavku meča sve je počelo da polako dolazi na svoje mesto. U 59. minutu, šampion je konačno stigao do vođstva.

Dugu loptu, upućenu u kazneni prostor domaćih prihvatio je Osvaldo, koji je vraća za Teveza, a Argentinac iz punog trka, iskosa sa desne strane pogađa mrežu Katanije - 0:1.

Novi težak udarac ekipa Katanije je doživela osam minuta kasnije, kada je zbog dva žuta kartona isključen Bergesio.

Brojčano jači, gosti iz Torina su rutinski sačuvali ovu prednost, mada su mogli i do ubedljivijeg trijumfa, s obzirom na jedan sjajan slobodnjak Andree Pirla i još jednu stopostotnu šansu Karlosa Teveza.

Za to vreme, u Rimu, Milan je tražio izlazak iz rezultatske agonije i prekid serije poraza.

Italy Soccer Serie A

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, sve do finiša ovog dela igre.

Najpre su domaći postigli pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda, da bi samo dva minuta kasnije, tačnije u 43. minutu, Milan uspeo da povede.

Kapiten Kaka je sa leve strane krenuo u solo prodor, odlučio se iznenada za udarac, a lopta na putu ka golu pogađa Konka i menja pravac tek toliko da prevari golmana Berišu - 0:1.

Sa tom prednošću Milan je ušao u drugo poluvreme, Klarens Sedorf je odlučio i da ukaže priliku Mariju Baloteliju umesto Honde u želju da što pre stigne i do drugog gola, ali umesto toga, u 61. minutu Lacio je uspeo da izjednači.

Akcija domaćih tekla je po desnoj strani, Bilja je glavom pored Meksesa prosledio loptu za Gonzalesa, a ovaj odlično reaguje i šalje loptu u mrežu Amelije - 1:1.

Do kraja meča, Milan je mogao i do pobede, ali je Baloteli umesto mreže pogodio stativu. Ipak, ako im je za utehu, tim Klarensa Sedorfa je konačno prekinuo seriju poraza.

Golove sa ove dve večerašnje utakmice 29. kola Serije A pogledajte OVDE.







Ne propustite