Serija A - Roma opet pobegla Napoliju, Basta ublažio poraz ''Zebreta''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.03.2014.
22:59
Izvor: Sportske.net

Rimska ''Vučica'' ponovo se izdvojila na drugom mestu tabele Serije A, posle pobede pred svojim navijačima nad ekipom Udinezea.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Poslednju utakmicu 28. kola italijanske Serije A odigrali su Roma i Udineze, a domaći su trijumfovali rezultatom 3:2.

Rimljani su najveći deo posla odradili u prvom poluvremenu, tačnije u periodu od 20. do 30. minuta igre.

Naime, u 22. minutu kapiten Rome Frančesko Toti je odličnim udarcem sa petnaestak metara krunisao brzu akciju njegovog tima i doveo domaće u vođstvo, da bi na isteku prvih pola sata igre usledila još jedna brza kontra preko Žervinja, a egzekutor je ovog puta bio Destro za 2-0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a nadu gostima iz Udina dao je Pinci, koji je posle samo šest minuta igre u nastavku prepolovio prednost Totija i drugova.

Ipak, te nade im je ugasio Torosidis, koji je u 69. minutu na asistenciju Totija povisio na 3:1.

Na ulasku u finiš meča, Udineze preko Dušana Baste dolazi i do drugog gola, kada je odličnim volej udarcem naš reprezentativac smanjio na 3:2.

Ipak, više od ovoga Udineze nije mogao, pa je Roma slavila novu pobedu kojom je ponovo pobegla Napoliju na tri boda razlike na drugom mestu.

Dodajmo još i da je Basta odigrao svih 90 minuta u poraženoj ekipi, dok je golman Željko Brkić meč odgledao sa klupe za rezerve, baš kao i Adem Ljajić u ekipi Rome.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite