Serija A - Torino u suzama, Milan ''izvisio'', Parma ide u Evropu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.05.2014.
22:47
Izvor: Sportske.net

Kakav rasplet trke za šesto mesto u Seriji A, poslednje koje vodi na evro scenu! Torino u poslednjim trenucima imao penal za pobedu u Firenci, ali ga nije iskoristio, pa u Evropu ide Parma, a Milanu nije bio dovoljan trijumf nad Sasuolom!

Twitter: Serie A Team
Twitter: Serie A Team

Povezane vesti

Fudbaleri Milana nisu uspeli da boljim igrama i rezultatima u finišu sezone ipak izbore plasman na evro-scenu.

Oni su večeras na San Siru savladali ekipu Sasuola sa 2:1, ali posle prošlonedeljnog poraza od Atalante u Bergamu, više nisu držali sve u svojim rukama.

Zavisili su od večerašnjih rezultata Parme i Torina, ali im oni nisu išli u korist. Milan je rano poveo, golovima Muntarija i de Jonga i onda čekao rasplet, a kada je on postao nepovoljan, čak dvojica fudbalera ''Rosonera'' su morala van terena zbog crvenih kartona - prvo Mekses sredinom drugog poluvremena, a onda u finišu i De Šiljo, posle skrivljenog penala, kada je Zaza postavio konačnih 2:1. Nešto ranije su i gosti ostali sa igračem manje, jer je direktan crveni karton dobio Kanavaro.

Doduše, u jednom trenutku tokom drugog poluvremena, Milan je bio na pragu plasmana u Evropu, dok Parma nije povela protiv Livorna i dok je Fiorentina imala prednost protiv Torina.

Međutim, u finišu je proradio napadač Parme Amauri, koji je svojim golovima u 62. i 80. minutu rešio sve dileme i svom timu omogućio izlazak na evro-scenu! Do kraja je ostalo 2:0 u Parmi, pa u Milanu više nisu imali čemu da se nadaju, ali je Torino mogao da preokretom u Firenci učini epilog ove trke drugačijim.

Kada je Fiorentina povela sa 2:1 u 79. minutu golom Rebića, činilo se da Torino više nema šanse, ali se gosti nisu predavali!

Najpre je Kurtić u 84. minutu izjednačio na 2:2, da bi u nadoknadi vremena gosti iznudili i penal! Evropa im je bila na dohvat ruke, ali je šut Ćerćija odbranio golman Fiorentine Rosati!

Ostalo je 2:2 u Firenci i taj rezultat je označio i početak velikog slavlja fudbalera i navijača Parme!

Golovi OVDE.

Ne propustite