Šestica "Orlića" - Protiv Irske za EP!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.05.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije upisala je u petak prvi trijumf u okviru elitne runde kvalifikacija za odlazak na EP u Mađarskoj. Izabranici Veljka Paunovića deklasirali su Island i tako ostali u trci za mesto koje vodi na kontinentalni šampionat.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača mlađih od 19 godina upisala je u petak ubedljivu pobedu u okviru drugog kola elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

Izabranici Veljka Paunovića deklasirali su selekciju Islanda i slavili rezultatom 6:0 (2:0), pa posle dva odigrana susreta u Dablinu imaju četiri osvojena boda i ostaju u konkurenciji za plasman na EP koje se održava u Mađarskoj u drugoj polivini jula.

Za razliku od premijernog meča u elitnoj rundi kvalifikacija, kada je u poslednjim trenucima duela sa Turskom naša reprezentacija stigla do jako važnog boda (1:1), danas se pobeda nije dovodila u pitanje.

Samo u prvih pola časa igre Island je uspevao da odoli naletima naših omladinaca a kada je u poslednjih 15 minuta prvog dela susreta "otključana brava" golovima Simića i Milinković-Savića, moglo se naslutiti da će Islanđani pretrpeti katastrofu.

Kako je već rečeno, Srbija je imala inicijativu i stvarala šanse u prvih pola sata a nagrada je stigla u 33. minutu kada Veljko Simić prvi pogađa mrežu golmana Runarsona i dovodi "Orliće" do prednosti.

Samo pet minuta kasnije Gretarson ruši Mandića u šesnaestercu a prvotimac Vojvodine Sergej Milinković-Savić biva precizan sa kreča za vođstvo Srbije od 2:0. Tim rezultatom otišlo se na odmor iako je Mandić u 43. minutu imao šansu da postigne treći gol ali je njegov udarac bio izblokiran.

Selektor reprezentacije Islanda pokušao je dvostrukom izmenom na startu drugog dela meča da trgne svoje pulene iz letargije ali je umesto toga Srbija zaigrala još bolje i totalno nadigrala protivnika o čemu svedoči i konačan ishod.

Nije se dugo čekalo da "Orlići" postignu treći pogodak na meču, samo desetak minuta od početka drugog dela. Danas odlični Mandić asistirao je Milinković-Saviću koji drugom golom na meču dovodi Srbiju do prednosti od 3:0.

Četiri minuta kasnije Andrija Živković preuzima ulogu asistenta a Babić postiže četvrti gol za Srbiju, a totalni debakl Islanda dogodio se već posle sat vremena igre.

Na isteku 59. minuta Veljko Simić postiže svoj drugi gol a peti za Srbiju ali kraj ove goleade u Dablinu nije bio okončan u tom trenutku.

Do kraja meča u strelce se upisuje i prvotimac Partizana Andrija Živković i postavlja konačnih 6:0 koji Srbiji daju priliku da već večeras preuzme lidersku poziciju na tabeli u slučaju da Severna Irska ne uspe da slavi protiv Turske.

Bez obzira na konačan ishod drugog susreta drugog kola u grupi "4", Srbija drži sudbinu u sopstvenim rukama jer će joj za plasman na EP u Mađarskoj biti potrebna pobeda nad Republikom Irskom sa kojom se sastaje u trećem kolu.

Ne propustite