Sija pod Đurđevim brdom, BSK prvi gost pod reflektorima

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.11.2012.
10:25
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Jagodinski superligaš napravio je novi iskorak u adaptiranju infrastrukture evropskim standardima. Najavljeno postavljanje reflektora je završeno, obavljeno je i probno puštanje u rad a u nedelju će meč 14. kola JLS u Jagodini biti odigran pod svetlošću r

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Jagodina nastavlja da piše fudbalsku istoriju. 2012. godinu superligaš iz Jagodine pamtiće po osvajanju četvrte pozicije u Jelen Superligi, po učešću u kvalifikacijama za Ligu Evrope, po prvoj pobedi u istoriji nad Crvenom zvezdom ali i po puštanju u rad reflektora na stadionu pod Đurđevim brdom.

"Gradski stadion" u Jagodini dobio je četiri reflektora evropskih standarda koji imaju snagu od 1500 luksa a rade po trostepenom režimu. Na taj način, "Gradski stadion" u Jagodini postao je šesti fudbalski objekat koji je dobio reflektore.

Prvi stepen osvetljenosti terena koristi se za održavanje treninga u večernjem terminu, drugi stepen za odigravanje utakmica bez televizijskih prenosa dok treći stepen osvetljenosti služi za osvetljenje stadiona kada se rade televizijski prenosi u HD rezoluciji.

Probno testiranje reflektora obavljeno je uz prisustvo predsednika kluba Gorana Milanovića, gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića i direktora javnih preduzeća u gradu na Belici.

"Ovo je još jedan od podsticaja da se dalje još bolje i kvalitetnije radi i preduslov da možemo da se merimo, ne samo najjačim srpskim klubovima, već i najjačim evropskim klubovima. Moći ćemo da igramo utakmice u terminima kada se igraju mečevi u čitavoj Evropi i svetu, u udarnom terminu, što će povećati broj gledalaca a to nam je i primarni cilj ove godine" rekao je Goran Milanović, predsednik FK Jagodina.

Fudbalski klub Jagodina zakazao je i prvi meč pod svetlošću reflektora. U nedelju će na "Gradskom stadionu" gostovati BSK iz Borče pa će gosti iz Beograda imati tu čast da budu prvi protivnik Jagodine pod svetlošću novoizgrađenih reflektora.

Meč Jagodina - BSK Borča na programu je u nedelju sa početkom od 17 časova.

Ne propustite