Šilb o Zvezdi: "Dolazim u veliki klub"

Autor: Miloš Marković
sreda 14.08.2013.
12:51
Izvor: Sportske.net

Jedan od trojice Zvezdinih Amerikanaca izneo je svoje prve impresije u vezi sa novim klubom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Uz Demarkusa Nelsona i Čarlsa Dženkinsa, Blejk Šilb će biti treći Amerikanac u novoj sezoni za Crvenu zvezdu.

U intervjuu za zvanični sajt kluba, Šilb je priznao da jedva čeka da stigne u Beograd i pridruži se svojim novim saigračima nakon dugog leta.

Kako je istakao, Crvena zvezda je veoma rano pokazala interesovanje za njega, ponudila mu prave košarkaške uslove i on sam nije dugo oklevao.

„Crvena zvezda je veoma rano pokazala interesovanje za mene, bila je veoma konkretna i korektna. Moj novi agent i ja smo želeli da u što ranijoj fazi prelaznog roka rešimo pitanje mog transfera. Želja nam je bila da napravimo korak napred u smislu da odem u veliki klub.“

„Imao sam prilike da igram protiv Crvene zvezde dok sam bio član češkog Nimburka u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. Iz tog razloga sam znao šta klub u košarkaškom smislu može da mi ponudi. Crvena zvezda ima veoma bogatu istoriju i tradiciju, fantastične navijače i učestvuje u Evroligi, pa sam odluku lako doneo.“, rekao je Šilb.

Kada je u pitanju atmosfera u 'Pioniru' i Zvezdini navijači, Blejk je upoznat i sa tim segmentom svog novog kluba.

„Znam da su navijači Crvene zvezde veoma strastveni.“

„Čuo sam brojne priče i video mnogo toga o njima na internetu. Mogu da kažem da mi to kao igraču daje dodatnu energiju. Mislim da je u zajedničkom interesu da imamo velika međusobna očekivanja, da navijači mnogo toga očekuju od od nas, ali i da mi igrači u svakom trenutku možemo da se oslonimo na njih. Očekujem da navijači budu ludi za košarkom koju budemo igrali, a od nas će za uzvrat dobiti maksimalno požrtvovanje svaki put kada budemo izašli na teren.“, istakao je.

Kao profesionalac sa visokim ambicijama, Šilb će dati svoj maksimum da novom klubu pomogne u ostvarivanju uspeha.

„Jedan od mojih glavnih ciljeva je da pomognem podizanju nivoa tima u svakom smislu. To znači da u svakom smislu budemo uspešniji i ostvarimo još bolje rezultate nego što je to bio slučaj prošle sezone. Želja mi je i da Crvena zvezda ostvari zapaženu ulogu u Evroligi, a sebi želim dobro zdravlje jer je to najvažanije.”, zaključio je Šilb.


Ne propustite