Šilb: "Pokušali su da me oteraju"

Autor: Vladimir Nestorović
petak 31.01.2014.
14:47
Izvor: Sportske.net

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde Telekom otvoreno je pričao o svom odlasku iz redova beogradskog kluba.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Uprkos potpisanom trogodišnjem ugovoru sa Zvezdom, Blejk Šilb je posle svega par meseci napustio Beograd.

Iako je letos najavljen kao veliko pojačanje, čini se da ipak nije zadovoljio rukovodstvo kluba, pa se zbog toga ponovo vratio u Francusku, gde sada igra za tim Pari Levaloa.

Sam tvrdi da nije igrao na potrebnom nivou, ali i dodaje kako ne razume nameru pojedinih ljudi da ga oteraju iz kluba, kako prenosi Mondo.

"Ne znam šta je krenulo po zlu. Srbija je bila veliki kulturološki šok za mene."

"Mislio sam da će mi trebati vremena. Porodica i navijači su me podržavali, ali ni u jednom trenutku nisam uspeo da dođem do svog pravog nivoa."

"Tim je radio zaista dobro i to je za mene bio prioritet. Međutim, po ispadanju iz Evrolige pokrenuta je lavina. Osetio sam negativnu energiju, hteli su da nam stvore problem."

"Jednog dana samo mi je saopšteno da neću putovati sa ekipom. Ipak, morao sam da nastavim da treniram. Pokušali su da me primoraju da raskinem ugovor i mnogo stvari mi je prošlo kroz glavu. Na momente je sve to za mene bilo veliko mučenje."
- objašnjava Šilb, koji kao svoje najupečatljivije iskustvo izdvaja derbi meč sa Partizanom.

"Pobedili smo na njihovom terenu, posle produžetka. Tamo su navijači ludi. Stariji saigrači upozorili su me da posle meča moram da trčim u svlačionicu, a kasnije sam ukapirao i zbog čega.

"Ka meni su poletele kovanice, upaljači, kikiriki, a pri ulasku u tunel, pogođen sam stolicom u rame."

"Bilo je zaista ludo, treba doživeti takvu atmosferu."
- zaključio je bivši Zvezdin Amerikanac.

Ostaje nejasno samo ko je i čime gađao Šilba u derbiju, budući da se po narednom snimku može zaključiti da su navijači i jedne i druge ekipe pozdravili svoje ljubimce, a ovi se laganim hodom uputili ka svlačionicama.


Ne propustite