Šilb: "Prekinuti dominaciju Partizana"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.09.2013.
11:01
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde Telekom u predstojećoj sezoni biće Blejk Šil. Amerikanac je letos stigao na Mali Kalemegdan ali dobro zna šta želi i koji su mu ciljevi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Blejk Šilb trebalo bi da bude jedna od najjačih karika tima Dejana Radonjića u predstojećoj sezoni. Sa evroligaškim iskustvom prednjači u odnosu na ostale saigrače pa nije čudno što, iako kratko u klub, često deli savete timskim kolegama.

"Pokušao sam da im dam neke savete, ali to jednostavno mora da se doživi. Misliš da si spreman, a onda uđeš u sve to i vidiš koliki je intenzitet igre. Rekao sam momcima da je koncentracija ključ – da moramo svi da budemo koncentrisani sve vreme, i na treninzima. Možemo da se šalimo, ali posle mora da se radi, to je naš posao i treba da budemo profesionalci" ističe Šilb.

U predstojećoj sezoni Crvena zvezda Telekom takmičiće se na čak četiri fronta a jedan od primarnih ciljeva je da se prekine dominacija KK Partizan koja traje 12 godina!

"Biće teško, oni su uzeli mnogo titula, ali to je naš dugoročni cilj. Nadam se da možemo da prekinemo njihovu dominaciju i da ću ja biti deo generacije koja će to učiniti" poručuje Šilb.

Početak sezone za košarkaše Crvene zvezde Telekom biće 5. oktobra kada u prvom kolu ABA lige gostuju ekipi Širokog u Širokom Brijegu. Premijera u Evroligi zakazana je za 17. oktobra kada crveno-beli dočekuju Lokomotivu iz Kubanja.

Ne propustite