Silna Engleska, Peru smrvljen na 'Vembliju'

Autor: Boban Filipović
petak 30.05.2014.
23:33
Izvor: Sportske.net

Posle dužeg vremena Engleksa se dobro pokazala u duelu protiv južnoameričkih reprezentacija i na svom hramu fudbala ubedljivo dobila Peru sa 3:0.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

'Gordi albion' je od starta kontrolisao meč, napadao, najagilniji je bio Dani Staridž, koji je nakon par propuštenih prilika postgao divan vodeći gol u 32. minutu meča.

Glen Džonson je izveo aut, proigrao svog saigrača iz Liverpula koji je  krenuo ka protivničkom golu paralelno sa linijom šesnaesterca i sjajnim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Na poluvreme se otišlo s minimalnom prednošću Engleza, koji su u nastavku golovima dvojice startnih štopera u inetvalu od pet minuta rešili pitanje pobednika i zabeležili prilično ubedljivu pobedu nad Peruom.

Najpre je Gari Kejhil bio najviši u skoku u 65. minutu posle kornera koji je izveo Lejton Bejns, a pet minuta kasnije mrežu Fernandeza zatresao je Fil Džagelka, nakon jedne loše intervencije golmana iz zemlje Inka, za konačnih 3:0.


 Četa Roja Hodžsona će u Brazilu igrati u grupi sa Italijom, Kosta Rikom i Urugvajem.

Uoči ovog duela bivši reprezentativac 'Gordog Albiona' i član čuvene "Generacije 92" Mančester Junajteda, Pol Skols, izjavio je da bi Engleska na Mondijalu u Brazilu trebalo da igra ultra ofanzivno i da se ugleda na Rodžersov Liverpul.

Selektor Roj Hodžson je u startnih 11 stavio četvoricu 'Redsa' i na megdan protiv Perua izveo veoma napadački orjentisanu postavu:

Hart - Džonson, Kejhil, Džagelka, Bejns - Džerard, Henderson, Lalana - Velbek, Staridž, Runi.

Britain England Peru WCup Soccer

Zanimljivo, ovo je prva pobeda Engleza nad jednom južnoameričkom reprezentacijom u poslednjih pet mečeva protiv selekcija sa kontineta gde će se igrati predstojeći Mondijal.



Ne propustite