Šimić najbolji golman lige

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.05.2012.
15:59
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Rođeni Hrvat koji je nedavno dobio i srpsko državljanstvo proglašen je za najboljeg čuvara mreže Jelen Superlige u izboru trenera.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Marko Šimić, golman Jagodine, pokazao je tokom tekuće sezone da se nalazi u sjajnoj formi što je posvedočeno priznanjem koje mu je danas uručeno.

Rođeni Zagrepčanin proglašen je za najboljeg čuvara mreže u Jelen Superligi u sezoni 2011/2012. Ovo priznanje dobio je od trenera koji rade u domaćim klubovima iz najvišeg ranga.

Šimić je karijeru počeo u Dinamu a od pre dve godine član je Jagodine. Nije mu bilo teško da se ukolpi u novu sredinu pošto ga je okruženje sjajno prihvatilo i dalo neophodnu podršku u periodu adaptacije.

"Jagodina je prava sredina za afirmaciju igrača. To se potvrdilo najbolje na mom primeru. Podrška sa tribina mi je mnogo značila, posebno na prvim utakmicama gde su navijači odigrali presudnu ulogu u sticanju samopouzdanja i sigurnosti. Sada je već lakše. Svaku odbranu nagrade aplauzima a to me posebno motiviše prilikom svake intervencije" rekao je Šimić.

Budućnost Marka Šimića u Jagodini je neizvesna pošto se pominje da je selidba u Humsku praktično gotova stvar. Najbolji čuvar mreže u ligi ne krije da interesovanja ima ali još uvek ne otkriva da li je došlo do zvaničnih dogovora.

"Ponuda ima, kako onih iz klubova u Srbiji tako i iz inostranstva. U Jagodini sam se ovog proleća potpuno afirmisao i posle odličnih odbrana biće mi daleko lakše da pronađem novu sredinu. Naravno, ukoliko ne dobijem ponudu koja će zadovoljiti i mene i klub, ostaću i dalje veran Jagodini" završio je Marko Šimić.

Marko je tokom ove sezone bio prvi izbor trenera Sima Krunića na golu i primio je svega 20 pogodaka što je veliki uspeh imajući u vidu da su samo Bajković i Stojković manje puta vadili loptu iz mreže tokom godine.

Ne propustite