Simonović: "Trijumf nad Partizanom dokaz pobedničkog karaktera"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.05.2014.
15:31
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom istakao je da nije bilo lako podići se posle poraza u polufinalu ABA Lige i savladati Partizan u "večitom derbiju", ali je dodao da je to potvrda pobedničkog karaktera koji ekipa poseduje.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Jedan od junaka pobede košarkaša Crvene zvezde Telekom nad Partizanom od 75-72 bio je Marko Simonović.

U napetom finišu, crveno-beli su imali hladniju glavu i Simonović kaže da je njegova ekipa bila svesna toga šta ih očekuje u "Pioniru" i da je pokazala svoj kvalitet.

"Teška utakmica, mnogo nervoze, ali vrlo fer i korektna. Bilo je za očekivati da će biti tako. Jako sam ponosan na tim jer smo pokazali da imamo pobednički karakter i da je ono što se desilo protiv Cibone bila posledica lošeg dana. I jedni i drugi smo neočekivano ispali u polufinalu Jadranske lige i bilo je samo pitanje ko će prvi od nas da se podigne. Oni su bili blizu, ali smo ovoga puta ipak mi bili uspešniji" smatra Simonović.

Kapiten crveno-belih je pogodio ključnu trojku 18 sekundi pre kraja, čime se njegov tim odlepio na, ispostaviće se, nedostižna četiri poena prednosti.

"Znate da ne bežim od tih poslednjih šuteva. Danas sam ja šutirao, sutra će neko drugi. Bitno je da dobijamo i da se dižemo" rekao je Simonović.

27-godišnji košarkaš je rekao da ovo bila veoma važna pobeda i da će ambicije Crvene zvezde Telekom uvek biti najviše moguće.

"Ovo je bila veoma bitna pobeda, bili smo u velikom grču prvo poluvreme, ali smo na kraju pokazali da smo ozbiljan tim. Dokazali smo da imamo kvalitet da se borimo za sam vrh. Zvezda uvek ima najviše ciljeve i daćemo sve od sebe u toj borbi za sam vrh. Nadam se najboljem" zaključio je kapiten Crvene zvezde Telekom.

Zvezda se ovom pobedom izdvojila na vrhu sa svih pet pobeda iz pet mečeva. U narednom kolu crveno-beli dočekuju ekipu Crnokose i taj meč je na programu trećeg maja od 17 časova u hali "Pionir".

Ne propustite