Šimunić: "Dokazaćemo da smo bolji od Srbije"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.09.2013.
22:26
Izvor: Sportske.net

Kapiten Dinama iz Zagreba Džo Šimunić smatra da je reprezentacija Hrvatske kvalitetnija od selekcije Srbije i da će takva njegova tvrdnja biti dokazana na "Marakani".

pixsell
pixsell

Povezane vesti

Reprezentativci Hrvatske broje sitno do polaska za Srbiju gde ih u petak očekuje okršaj sa izabranicima Siniše Mihajlovića.

U trenutnoj postavci stvari imperativ moranja pritiska Hrvate jer su i dalje u trci za prvu poziciju u grupi a eventualni poraz mogao bi znatno da poljulja samopouzdanje i Srbiju blago vrati u trku za drugo mesto.

Džo Šimunić ne misli da će se tako nešto dogoditi jer veruje u pobedu "Kockastih" na "Marakani".

"Verujem da ćemo pobediti! Naravno da u svakoj utakmici želimo pobedu, uvek idemo po pobedu, a ova će nam biti dvostruko važna! Bolji smo, to ćemo i pokazati" rekao je Šimunić hrvatskim medijima.

Hrvatska je u prvom susretu dve reprezentacije bila bolja i slavila rezultatom 2:0, a opšte je mišljenje da Mihajlovićev tim ima veće šanse na predstojećem susretu nego što je to imao na "Maksimiru".

"Iskreno, nemam pojma šta se tamo događa! Moramo se usresrediti na našu igru, moramo da pokušamo da odigramo najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama i to je naš cilj! A šta se događa kod protivnika ne sme nas previše zamarati" jasan je štoper Dinama.

Na kraju obraćanja medijima Šimunić je na postavljeno pitanje o značaju utakmice uzvratio pitanjem u želji da mobiliše hrvatsku javnost.

"Jeste li vi u medijima svesni značenja ove utakmice? Ovih dana svi moramo da budemo jedno, svi moramo da znamo koliko je to važna utakmica za Hrvatsku" rekao je Šimunić.

Duel Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20 časova i 45 minuta na stadionu Crvene zvezde.

Ne propustite