Šimuniću stigla podrška iz Splita – 'Torcida' je za dom spremna!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 25.11.2013.
09:11
Izvor: Sportske.net

Pristalice splitskog Hajduka pružile su javnu podršku Džou Šimuniću na meču protiv Osijeka kada su sramnim skandiranjem još jednom postideli hratsku javnost.

pixsell
pixsell

Povezane vesti

Hrvatski mediji danas prenose vest da su vatreni navijači Hajduka, članovi čuvene 'Torcide', na meču sa Osijekom na Poljudu, pružili podršku Šimuniću skandiranjem 'Za dom spremni'.

Inicijativi vatrenih navijača se vrlo brzo pridružio čitav stadion, te dok je sever uzvikivao 'Za dom', istočna tribina je uzvraćala 'Spremni'. Navijanje je, prenosi index.hr, propraćeno aplauzom, nakon čega se sa tribina orilo 'Ajmo, ajmo ustaše' i 'U boj, u boj'.

Hrvatski mediji složno ovakvu scenu na Poljudu opisuju kao sramnu, te ističu da bi Hajduk mogao da očekuje rigoroznu kaznu zbog ovakvog poteza navijača.

Zabrinjavajuća činjenica, prenosi jutarnji.hr, je to što incident nisu činili pojedinačni povici već, kako se navodi, orkestrovano navijanje celog stadiona.


Podsetimo, Šimunić je protekle nedelje, nakon utakmice baraža za Svetsko prvenstvo, uzeo mikrofon i publiku na stadionu u Zagrebu animirao ozloglašenim ustaškim povicima.

FIFA je povodom ovog incidenta pokrenula postupak protiv Šimunića, koji bi mogao da očekuje kaznu i suspenziju pred Brazil.


Ne propustite