Sinovec: "Želimo reprizu Božića u Zagrebu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.11.2012.
15:50
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca otputovali su u Zagreb gde će se u okviru osmog kola ABA lige sastati sa Cibonom. Prošle godine je u prestonici Hrvatske Radnički slavio i doneo bodove u Kragujevac a Stefan Sinovec priželjkuje reprizu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Jači za Ratka Vardu Radnički se uputio u Zagreb sa željom da prestigne Cibonu po broju pobeda u međusobnim duelima.

Kragujevčani su na pravoslavni Božić slavili u Zagrebu i na taj način poravnali skor pobeda u međusobnim odnosima dva tima na 7:7.

Svestan činjenice da okolnosti "Božićne" pobede ne mogu da se ponove, Stefan Sinovec ipak veruje da pobednik meča može da bude isti.

"Mislim da bi drugo putovanje u Zagreb moglo da nam donese velika dva boda. Dve utakmice nikad ne mogu da budu iste, ali pobednik može. Želimo da se vratimo sa bodovima u Kragujevac, baš kao prošle sezone na Božić" rekao je Sinovec.

Cibona je trenutno četvrtoplasirana ekipa na tabeli regionalne lige dok se Radnički nalazi na sedmoj poziciji sa skorom 3-4.

Cilj Kragujevčana je da se usresrede na trijumfe na domaćem terenu gde će do kraja polusezone dočekati tri ekipe. Pored toga, Sinovec se nada da bi "brejk" u Zagrebu, Podgorici ili Beogradu bio dovoljan da "Đavoli" na polusezoni zauzmu poziciju u vrhu tabele.

"Do polusezone cilj nam je da pobedimo u svim utakmicama na domaćem parketu (ugostićemo Široki, Zadar i Split) i najmanje na jednom od tri gostovanja, a domaćini će nam biti Cibona, Budućnost i Zvezda. Tim pobedama bismo bili sigurno u vrhu tabele ABA lige, na nekoj od željenih prvih šest pozicija" konstatovao je Sinovec.

Duel između Cibone i Radničkog iz Kragujevca igra se u subotu sa početkom od 17 časova.

Ne propustite