Siti povećava kapacitet stadiona

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 06.02.2014.
20:06
Izvor: Sportske.net

U ekipi Sitija su dvoboj sa Barselonom shvatili veoma ozbiljno, i zato žele da na svaki način pariraju svojim suparnicima iz Španije. Nakon što je Barselona otkrila planove o proširenju stadiona, sada i u ekipi iz Mančestera žele veći kapacitet svog “Itih

mcfc.co.uk
mcfc.co.uk

Povezane vesti

Ekipa Mančester Sitija je dobila zeleno svetlo od gradskog zavoda za urbanizam da kapacitet svog stadiona poveća sa sadašnjih 47 620 na 62 170 koliko će stadio imati stolica nakon proširenja.

Siti se na svoj sadašnji stadion uselio 2003. Sada je u planu povećanje kapaciteta za po 6 250 mesta na severnoj i južnoj tribini, kao i ugradnja dodatnih 2000 stolica blizu samog terena.

Proširenjem sadašnjeg kapaciteta ćemo obezbediti da naš stadion bude na nivou drugih u zemlji. Takođe će se povećati i ugođaj samih posetioca stadiona,“ stoji u saopštenju Sitija.

Ceo posao oko proširenja će otvoriti nova radna mesta za ljude u Mančesteru, i nema sumnje da će cela zajednica profitirati od toga,“ navode čelnici “Građana“.

Stadion koji danas nosi naziv “Itihad“ je igrađen 2002. za potrebe “Igara Komonvelta“. Ukoliko dođe do najavljenog proširenja, to će značiti da grad Mančester ima dva najveća stadiona u Premijer ligi. “Old Traford“ na kome igra ekipa Junajteda je kapaciteta 76 000 mesta.


Ne propustite