SK - Još dva "zlata" i "bronza" za srpske kajakaše

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.05.2013.
14:11
Izvor: Sportske.net

Istorijski uspeh postigli su srpski kajakaši na Svetskom kupu u Segedinu pošto su na jednom takmičenju osvojili čak pet medalja, od kojih četiri zlatne.

kajakss.org.rs
kajakss.org.rs

Povezane vesti

Uspeh koji su srpski kajakaši napravili u subotu, kada su osvojene dve zlatne medalje u disciplini muški četverac na 1000 metara i ženski kajak na 500 metara.

U subotu su nas obradovali Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić koji su u četvercu osvojili zlato na 1.000 metara, dok je Dalma Benedek-Ružičić trijumfovala u finalu trke na 500 metara.

U nedelju su u kajak seli i ostali srpski takmičari i zaveslali ka medaljama. Treća zlatna stigla je u disciplini K-2 na 200 metara gde su sestre Moldovan trijumfovale rezultatom 38,706 sekundi, sa 372 hiljadita dela sekunde boljim rezultatom od Ruskinja Proskurine i Lavrove.

Dragosavljević i Boltić su osvojili zlatnu medalju u A finalu discipline K-2 na 500 metara, rezultatom 1:30,114, što je za 24 hiljadita dela sekunde bilo bolje od slovačkog para Jankovec - Tar.

Pored četiri zlatne medalje osvojena je i jedna bronza od strane Uroša Mirtjeva i Nebojše Grujića, koji su bili treći u discplini K-2 na 200 metara.

Treba dodati da je Srbija osvojila pet medalja, od čega četiri zlatne, u konkurenciji 40 zemalja što je za svaku pohvalu i čestitke našim kajakašima!

Ne propustite