Slaven Rimac, iskreno: ''Čoveče, prekinuo sam Vujoševićevu dominaciju!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.04.2014.
18:55
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Iako je uoči fajnal fora ABA lige Dejan Radonjić dobio priznanje za najboljeg trenera sezone, po završetku ovog takmičenja i Cibonine titule, mnogi smatraju da je ta odluka prerano doneta i da ju je zaslužio - Slaven Rimac.

cibona.com
cibona.com

Povezane vesti

Mladi hrvatski stručnjak je svojim dolaskom na klupu Cibone prosto preporodio ovu ekipu, i to u vrlo teškim okolnostima, izazvanim finansijskom nestabilnošću kluba.

Bez obzira na sve, Slaven Rimac je sa igračima koji su mu ostali na raspolaganju, ostvarivao sve zapaženije rezultate, kako se sezona bližila kraju, a kao kruna svega, došao je senzacionalni plasman u Evroligu, a onda i šampionski prsten ABA lige.

U Zagrebu se večeras i zvanično organizuje slavlje tim povodom, ali u Ciboni već razmišljaju šta će i kako dalje posle neočekivanog uspeha.

I dok iz uprave kluba poručuju da će prodati Darija Šarića i zahvaljujući tome deblokirati račun, što bi značilo da će Cibona igrati u Evroligi, Slaven Rimac, utisak je, razmišlja mnogo trezvenije, ne dozvoljavajući da ga ponese euforija.

''Jurica Golemac i ja jednostavno ne želimo dovoditi ni jednog igrača dok se ovoj ekipi sve ne plati. To je fer, to su odnosi koje mora imati klub u kakvom želimo da budemo. I ako se razmišlja o Evroligi, onda nema smisla tamo biti 'kanta za udaranje', već se sada mora krenuti u realizaciju rešavanja dugova, a ne da gubimo vreme'', ističe Rimac u izjavi za ''Jutarnji list''.

On je naglasio, pozivajući se na izjave fudbalskih trenera Arsena Vengera i Aleksa Fergusona, kako je najbrži put za izlazak iz krize ''jedinstvo uprave, struke i igrača''. S tim u vezi, on je već izneo svoj stav.

''Života na dug i lažnih obećanja nema više. Kad Cibona uđe u redovno servisiranje svojih obveza, kad one budu stizale iz meseca u mesec, onda će sve biti lakše'', jasan je Rimac.

A onda, kad se malo opustio od teških tema, na kraju razgovora je usledio uzdah olakšanja i velikog zadovoljstva.

''J..te, prekinuo sam Vujoševićevu dominaciju!'', kao da tek postaje svestan uspeha kakav je napravio Slaven Rimac sa svojim timom.

Ne propustite