Sloboda negira: "Ne želimo da osporimo licencu Zvezdi"

Autor: Miloš Marković
petak 07.06.2013.
14:14
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Sloboda Point nedavno je dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima u novoj sezoni i tako posle Partizana, Vojvodine, Jagodine i Crvene Zvezde postao tek peti klub u Srbiji koji ispunjava stroge UEFA kriterijume.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Zbog ove činjenice, u Užičkom superligašu vlada ponos, ponajviše jer je dobijanje licence posebna zasluga dobrog rada Sektora za pravne poslove Slobode.

Kako je istakao generalni sekretar kluba Predrag Vitić, Sloboda je uspešno ispunila svih pet kriterijuma UEFA i stoga sasvim zasluženo dobila licencu.

„Ispunili smo sve ono što je od nas traženo i to : sportske, infrastrukturne, personalne i administrativne, kao i pravne i finansijske preduslove za dobijanje licence.“

„Sloboda je time ispunila stroge UEFA standarde na taj način što je dodatno unapredila standarde obuke i brige o mlađim selekcijama, obezbedila visok nivo vođenja svojih poslova i organizacije kluba kroz profesionalni rad svih struktura u klubu. Poboljšali smo ekonomsku i finansijsku stabilnost kluba, igramo na stadionu gde igrači, gledaoci i predstavnici medija imaju na raspolaganju odgovarajuće propisno opremljene i bezbedne pogodnosti. Posebno smo zadovoljni što smo ispunili finansijske kriterijume koji podležu međunarodnim standardima revizije, koje ovlašćena revizorska kuća BDO primenjuje prilikom izveštavanja o finansijskom stanju klubova. Cilj uprave kluba na čelu sa predsednikom Draganom Subotićem je da se sve postignuto podigne na još viši nivo.“, ističe Predrag Vitić.

Predsednik kluba, Dragan Subotić, dobijanje licence opisuje kao veliko priznanje za sav rad i trud.

„Sve u klubu, navijače i prijatelje Slobode obradovala je vest da je naša žalba pozitivno rešena i da smo ispunili sve kriterijume za dobijanje evro licence i da smo jedan od pet klubova u Srbiji koji funkcioniše po UEFA standardima. To je važno jer smo na ovaj način pokazali da posedujemo kadrovski i materijalni kapacitet i da smo u situaciji da ako nam se ukaže šansa takmičimo u Evropi. Mi smo se kandidovali za dobijanje licence da bi sebe testirali i da bi u tom procesu dobijanja licence zadovoljili sve uslove i kriterijume koje evropska kuća fudbala nalaže.“, rekao je on i dodao da Sloboda ni u jednom trenutku nije želela da ospori dobijanje licence Crvenoj zvezdi, kako je bilo nagovešteno u pojedinim medijima.

„U medijima je bilo određenih špekulacija da želimo da osporimo licencu Crvene Zvezde, da bi mi prošli u Ligu Evrope, što nije tačno."

"Mi gledamo sebe, a svim našim klubovima, pa i Crvenoj Zvezdi, želimo da se uspešno takmiče u Evropi i dostojno reprezentuju srpski fudbal, jer su to svojim rezultatima zaslužili pre nas, ali ako nam se ukaže šansa, nećemo bežati od toga. Sloboda će svoju šansu tražiti u narednoj sezoni. Najvažniji cilj u ovom trenutku je da se što bolje ojačamo i pripremimo za narednu takmičarsku sezonu i da nastavimo rast i razvoj našeg kluba, pri čemu će naš primarni cilj biti traženje dugoročnog izvora finansiranja kao osnovnog preduslova za ozbiljno funkcionisanje kluba.“, najavljuje predsednik Slobode Point Dragan Subotić


Ne propustite