Slobodi 'kradu' navijače?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.09.2013.
17:41
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Sloboda iz Užica oglasio se kratkim saopštenjem za javnost u kome se navodi tačan broj gledalaca koji su prisustvovali subotnjem okršaju sa Partizanom i ističe da postoje zlonamerni izveštaji u kojima se crveno-crnima 'kradu' navijači.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Subotnji derbi meč 5. kola JSL igran u Užicu pratilo je 10.202 gledalaca, zvanična je cifra koja je dostavljena medijima od strane superligaša iz grada na Đetinji.

U želji da spreče da neistiniti izveštaji o broju navijača koji su posmatrali duel Slobode i Partizana zavaraju javnost, iz tabora crveno-crnih stiglo je saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Radi tačnog i istinitog izveštavanja sa utakmice Sloboda Point - Partizan želimo da Vas obavestimo da je ovoj utakmici prisustvovalo 10 202 gledaoca. Od toga 9402 sa kupljenim kartama, 250 gostiju u svečanoj loži i 550 članova svih mlađih selekcija FK Sloboda sa svojim trenerima i gostima.

Izašli smo sa ovim podatkom jer se prethodnih dana dosta spekulisalo o broju posetilaca, pa su se po procene izveštača kretale od 8 000 do 10 000. Mnoge sredine dodaju broj gledalaca, mi to ne činimo niti ćemo činiti, a ne možemo da ne reagujemo ako nam se taj broj smanjuje i do 20 %.

Slika koju smo iz Užica poslali fudbalskoj Srbiji, atmosfera na tribinama i na terenu, gostoprimstvo i organizacija za primer, ocene su svih visokih zvanica, gledalaca i izveštača sa subotnjeg meča. Potrudićemo se da tako bude i u narednom periodu
" stoji u saopštenju koje je potpisao portparol FK Sloboda, Branko Radosavljević.

Očito je da su pojedini štampani i internet mediji preneli brojke koje nisu bile u skladu sa pravim stanjem stvari na "Gradskom stadionu" u Užicu, pa su iz Slobode osetili potrebu da široj javnosti to stave do znanja.

Podsećamo, duel o kome je i ovde bilo reči, bio je prvi koji je u Užicu igran pod svetlošću reflektora.

Ne propustite