Slovenci smenili selektora

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2012.
23:44
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije dobio je otkaz nakon odluke Fudbalskog saveza te zemlje da je dosadašnji učinak u kvalifikacijama za SP vi[e nego mizeran.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Fudbalski savez Slovenije zasedao je u nedelju i odlučio da selektor seniorske reprezentacije te zemlje bude smenjen.

Slaviša Stojanović dobio je posao selektora nakon neuspeha Slovenije u kvalifikacijama za EP 2012. u kojima je ta selekcija igrala sa Srbijom i imala četiri osvojena boda iz dva meča sa "Orlovima".

Stojanović je u oktobru 2011. godine nasledio Matjaža Keka ali je u tekućem ciklusu kvalifikacija za SP ostvario mizeran učinak jer Slovenija trenutno zauzima petu poziciju u grupi E.

"Kvalifikacije za SP nisu krenule tokom kojim smo svi želeli a meni je kao selektoru jako žao što se došlo u postojeću poziciju. Ja sam odgovoran za dosadašnji učinak u kvalifikacijama za SP a ubeđen sam da se Slovenija nalazi na pravom putu da oformi jedan uspešan tim" kazao je Stojanović na oproštaju od "klupe" reprezentacije Slovenije.

Učinak, sada već bivšeg, selektora Slovenije je više nego nezadovoljavajuć. Slovenci su sa Stojanovićem na klupi ostvarili dve pobede, dva nerešena rezutlata i pet poraza.

Ne propustite