Slovenci vezali četvrtu u nizu

Autor: Boban Filipović
utorak 05.09.2017.
14:22
Izvor: Sportske.net

Očekivano. Island nije uspeo da pruži ozbiljan otpor ekipi Igora Kokoškova.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Slovenija je ležerno ušla u meč, dozvolia je nejakom rivalu da ode na prvi mali odmor sa prednišću od 25:23, ali su stvari brzo došle na svoje mesto.

'Zmajčeke' su dodale gas u drugom kvartalu, ubacile čak 37 poena u ovom periodu igre i na poluvreme ostišli na velikih +17 (60:43).

U nastavku je prednost Slovenaca konstantno rasla, stotka je pukla na nešto više od tri minuta pre kraja, utakmica je završena rezultatom -  102:75.

Goran Dragić je bio najefikasniji kod pobednika, brojao do 21, imao po 4 skoka i asistencije. Jaka Blažić je postigao 15 poena, Klemen Prepelič je ubacio četiri trojke i utakmicu završio sa 14 poena, Luka Dončić je imao učinak od 13 poena i 7 skokova, podgodio dve trojke iz 'step back-a' preko ruke za TV špice.

U taboru 'Ribara' najbolji Hermanson sa 18 poena, Baeringson i Palson su postigli po 14, a talentovani Trigvi Hilanson 10.

Ako danas Francuska ne savlada Poljsku, što je malo verovatno, Slovenija će kolo pre kraja obezbediti prvo mesto u grupi, zato je realnije da o 'pol poziciji' u grupi A odluči direktan duel Slovenaca i Francuza u poslednjem kolu.

Island će po svoj prilici na svoju prvu pobedu na Evropskim prvenstvima morati da čeka još neko vreme.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite