Slovenija ide na "Drim Tim"

Autor: Boban Filipović
subota 06.09.2014.
21:51
Izvor: Sportske.net

Znatno teže no što se očekivalo, Slovenci su izašli na kraj sa Dominikancima, savladali ih sa 71:61 i treća su reprezentacija koja je izborila plasman u 1/4 finale Mundobasketa u Španiji.

fiba
fiba

Povezane vesti

Dominikanska Republika je odigrala egal prvu četvrtinu sa favorizovanim rivalom, Zdovcovi puleni do poluvremena uspevaju da naprave dvocifrenu razliku i činilo se da sigurno korača ka narednoj fazi takmičenja.

Međutim, tako nisu mislili Dominikanci, koji u nastavku polako tope prednost Slovenije i u jednom trenutku u poslednjoj deonici prilaze na minus 2. Imali su dva napada da poravnaju ili povedu, nisu uspeli i nakon toga pali u finišu.

"Zmajčeke" stežu u odbrani, otvara im se prostor sa kontranapade i ponovo uspevaju da se odlepe, bez većih problema privode meč kraju i dobijaju ga sa 10 razlike.

Ponovo su braća Dragići bili ključni šrafovi u igri Slovenije. Mlađi Zoran je bio najefikasniji sa 18 poena, ali igrao fenomanalno i u odbrani, ima je čak 4 krađe. Goran je imao 12 poena i 6 asistencija.

U poraženoj ekipi Martinez je imao dabl-dabl učinak sa 12 poena i 11 skokova, Feldein je bio blizu dabl-dabla sa 18 poena i 8 skokva.

Sloveniju u četvrtfinalu čeka duel protiv aktuelnog svetskog šampiona Sedinjenih Ameičkih Država.
 

Ne propustite