'Slučaj Oumaru' - Ko je u Partizanu 'potrčao pred rudu'?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.02.2014.
11:23
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije nameračio se na napadača Beverena Abubakara Oumarua, ali su čelnici kluba u žurbi zaboravili da na vreme protumače regulativu FIFA, čime su doveli svoj kredibilitet u pitanje.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan slovi za najbolje oraganizovan fudbalski klub u zemlji ali i jedan od najbolje organizovanih u čitavom regionu.

Čelnici crno-belih uspeli su da dovedu svoj kredibilitet u pitanje u slučaju Abubakara Oumarua pošto su se, kako je i sam trener Marko Nikolić rekao, 'zaleteli pred rudu'.

U Humskoj su već spremili ražanj i dobrano ga omastili ali su smetnuli sa uma da lov na zeca može da se obavi samo pod određenim pravilima koje je FIFA jasno definisala u svom pravilniku o transferima i registraciji igrača.

Na stranu činjenica da Kamerunčev transfer ne zavisi samo od tumačenja pravilnika FIFA, ali je ono što piše u njemu preduslov da se uopšte krene u pregovore sa Beverenom oko dovođenja Abubakara Oumarua u Humsku.

Marko Nikolić najbolje je opisao kako su se u Partizanu poneli u konkretnom slučaju rekavši da u Srbiji svako tumači propise onako kako želi.

Neshvatljivo je da u klubu sa takvom tradicijom ne postoji nijedna osoba koja bi pre čitave medijske pompe sela za sto i objasnila onima koji se bave transferima igrača pravilnik FIFA. Zapravo, radi se o paradoksu, jer bi upravo oni koji se bave dovođenjem igrača u klub MORALI da znaju regulativu FIFA koja se tiče statusa igrača, transfera i njihove reigstracije.

Da li se u datom slučaju krivica može svaliti na sportskog direktora ostaje pitanje, ali je nesumnjivo da su u Partizanu napravili propust koji nije svojstven klubovima sa ozbiljnom organizacijom.

Kako sada stoje stvari, Partizan će sačekati na tumačenje pravilnika FIFA od strane zaposlenih u FSS ali je jasno da crno-beli gube trku koju su svojom krivicom počeli a da pritom nisu pažljivo proučili pravila i razumeli ih pre no što su napravili prvi korak.

Abubakar Oumaru za sada je daleko od Partizana sasvim je izvesno da će se crno-beli Kameruncu vratiti tek na leto kada napadač Beverena bude stekao pravo da, nakon eventualnog transfera, bude registrovan i zaigra za crno-bele.

Ne propustite