Smodiš posetio Crvenu Zvezdu

Autor: Miloš Marković
petak 19.10.2012.
15:41
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Bivši slovenački reprezentativac, jedan od najboljih košarkaša Evrope u poslednjoj dekadi, Matjaž Smodiš, posetio je košarkaški klub Crvena zvezda.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trofejni košarkaš, nekadašnji član CSKA bio je u poseti Crvenoj zvezdi, Slovenac ističe da crveno-beli imaju dobar tim i da su na pravom putu.

„Verujem da je Zvezda na dobrom putu i da će ostvariti plasman u Evroligu."

"Obično je u sportu tako, to je neko nepisano pravilo da kada kreneš lošije dobro završiš. Mislim da Zvezda treba samo da nastvi ovim putem kojim je krenula i biće vrlo uspešna. Dovođenjem Igora Rakočevića, koga veoma dobro poznajem, Zvezda je svima pokazala kakav interes ima i da je ozbiljna u nameri da napadne plasman u Evroligu. Siguran sam da je Igoru ali i navijačima veoma drago što je ponovo u crveno-belom dresu, a to je jako važno.“, rekao je Smodiš.

Proslavljeni košarkaš koji je tri puta osvajao titulu u Evroligi obišao je edukativne kapacitete košarkaške gimnazije u Železniku, upoznao se sa uslovima koje mladi sportisti Koledž gimazije imaju na raspolaganju o kojima je govorio sa oduševljenjem.

„Ovakav projekat je definitivno vrlo pozitivna stvar za sve učenike koji imaju sprotsku perspektivu, u ovom slučaju košarkašku. To je stvar koja bi trebalo još više da se razvija i u drugim zemljama. Imao sam veliku želju da se upoznam sa načinom rada u ovoj školi, infrastrukturom, sprtskim uslovima i moram reći da sam zaista inpresionaran onim što sam video.“, istakao je Smodiš.


Ne propustite