Sosa Babić odlučio da napusti Vojvodinu!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 19.05.2014.
12:28
Izvor: Sportske.net

Branko Babić više nije trener fudbalskog kluba Vojvodina, odluku o napuštanju klupe novosadskog tima doneo je vođen emocijama.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nakon istorijskog uspeha sa klubom iz Novog Sada, Branko Babić, popularni Sosa od danas više nije trener Vojvodine.

Razoračan atmosferom koja se stvorila u klubu tokom i nakon utakmice sa Jagodinom, ponašanjem navijača i javnosti, odlučio je da ode.

"U FK Vojvodina sam došao u januaru 2014. godine na predlog gospodina Zorana Pavlovića i uz saglasnost rukovodstva FK Vojvodina. Ideja gospodina Pavlovića, sa kojom sam se ja odmah složio, da je osnovni cilj FK Vojvodina u prolećnom delu tekućeg prvenstva afirmacija mladih igrača i pokušaj da osvojimo  Kup Srbije po prvi put u istoriji FK Vojvodina.", rekao je Babić za klupski sajt.

Zadovoljan što je oba cilja ispunio, Babić ipak izražava veliko nezadovoljstvo onime što je usledilo.

"Mislim da smo na oba plana uspeli i bio sam siguran da smo i mi i svi navijači FK Vojvodina konačno zadovoljni. Međutim, negativna energija koja je poslata mojim mladim igračima sa tribina tokom utakmice sa FK „Jagodina“ od pojedinih navijača, dovelo je do toga da su ti isti mladi igrači uplakani ušli u svlačionicu i pitali me: „Pa dobro šefe, zašto smo mi osvojili Kup?“. Kap koja je prelila čašu je održavanje neke paralelne skupštine od ljudi koji nisu prepoznali uspehe ekipe i rukovodstva FK Vojvodina, a na žalost su dobili podršku od nekih navijača."

"Danima sam razmišljao o tome i jednostavno sam doneo odluku da više ne mogu. Ko me poznaje, zna da sam čovek koji poštuje ono što je dogovoreno i znam da bi bilo u redu da ostanem u FK Vojvodina do kraja prolećnog dela prvenstva, ali jednostavno ne mogu da pređem  preko ovoga što nam se desilo tokom i nakon utakmice sa FK Jagodina.",
rekao je on.

Na kraju, Sosa Babić se zahvalio klubu i poželeo sreću.

"Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji svojim saradnicima i igračima, a rukovodstvu kluba na čelu sa predsednikom, gospodinom Zoranom Pavlovićem želim puno uspeha u nastavku takmičenja i da ostvare što bolji uspeh u Evropi i sledećim sezonama.", zaključio je.

Nedugo nakon odluke Branka Babića oglasio se i Upravni odbor novosadskog kluba koji poručuje da će u narednim danima obaviti razgovor sa trenerom i nakon toga odlučiti da li će prihvatiti njegovu ostavku.

Ne propustite