Šoškić pisao Bogićeviću...

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.02.2012.
16:44
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Prilično neočekivano, u prvi plan sukoba aktuelnog rukovodstva crno-belih i klupske opozicije izbio je Milutin Šoškić, klupska legenda, koji je današnjim otvorenim pismom nastavio polemiku sa Miroslavom Bogićevićem, potencijalnim kandidatom za Đurićevog n

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Naime, Šoškić je u obraćanju delegatima na Sklupštini kluba u ponedeljak najpre otkrio da je zbog podela u klubu ''ostao bez dugogodišnjeg prijatelja'', Nenada Bjekovića, a zatim je ironično poručio Bogićeviću da je možda svojevremeno mogao da postane Mesi, da ga povreda nije primorala da rano prekine karijeru.

Ni Bogićević mu nije ostao dužan, a legendarnog golmana najviše su pogodile optužbe da se zbog ličnih interesa stavio na stranu aktuelnog rukovodstva.

Zbog toga mu je danas uputio ''otvoreno pismo'' koje prenosimo u celosti.

''Tačno je da sam rekao da mi je žao što ste zbog povrede prekinuli fudbalsku karijeru, jer bi možda da ste ostali zdravi postali Partizanov Mesi. Šta tu gospodine Bogićeviću ima loše? Ako ste uspeli da postanete tako bogat i ugledan čovek za samo deset godina, zašto svoj fudbalski talenat ne bi radom dogradili do velikog igrača?

Ja se nisam šalio, ja sam to ozbiljno mislio. Ja gospodine Bogićeviću, nisam imao talenta. Ja sam svoj skromni uspeh u fudbalu izgradio radom i večnom borbom sa povredama i lekarskim crnim dijagnozama. Četiri puta su me proglašavali mrtvim za fudbal, četiri puta sam pobeđivao i nastavljao da igram. Pošteno i odano i klubu i re­prezentaciji. Na moju žalost i na moj ponos, ja od fudbala nisam ništa dobio sem reume u ramenima od tapša­nja i bolova u kukovima od padanja.

Ja gospodine Bogićeviću, živim od penzije. Pošteno, pa iako često poboljevam, ja spavam mirno kao jagnje. Ne­mam telohranitelja, nemam automobila, nemam ni luksuza. Imam svoju porodicu, tri sina i kćerku lepoticu, imam četiri unuka, jednu unuku i to je moje bogatstvo koje je vrednije od svih vaših rudnika, mlekara, valjaonica bakra i ko zna čega još. Bravo za to.

Nisam ovim otvorenim pismom želeo da se reklamiram jer je očito vama reklama potrebna. Ovo vam pišem jer ste me povredili kao čoveka izrekavši veliku laž – da ovo što radim, radim iz ličnog interesa. To je za mene bolno, a vama neka služi na čast. Ali, moram da vam kažem da sam želeo novac mogao sam da ga imam koliko sam želeo jer sam ispred sebe imao blanko ugovor sa FK Kelnom u kome su samo četiri rubrike bile neispunjene a koje sam ja trebao da popunim.

I to koliko godina želim da ostanem u klubu, koliko novca želim po godini, koliku platu i kolike premije želim, i da potpišem. Taj čin je iziskivao samo minut vremena, ja bih bio za ono vreme, a i za ovo višestruki milioner. Odbio sam jer sam želeo slobodu i pošten obraz.

Zato gospodine Bogićeviću, nađite nekog drugog za blaćenje, a mene ostavite na miru. Novac treba onima koji vas teraju na ovakve izjave, da ne kažem budalaštine. Njima treba za skupocene automobile, poklone i za podmi­ćivanje. Ostavite Milutina Šoškića na miru, ostavite Partizan na miru jer je on iznad svih nas!

Kafu koju ste mi ponudili preko novina, sa vama popiti neću, ali na sud i poligraf hoću!'', poručio je Šoškić.



Ne propustite